Huisafwerking met luxe materialen, Neolith, woonkamer, modern, vintage, natuurlijke materialen

Huisafwerking met luxe materialen | Neolith

Neolith wordt vooral geassocieerd met de keuken maar er bestaat geen beperking voor de toepassing. Zo heeft de eigenaar van een historisch pand de proef op de som genomen door zijn privéwoning volledig te renoveren in Neolith. Het pand werd grondig verbouwd tot een hedendaagse woning. Het resultaat is in alle opzichten verbluffend.

Besparen op arbeidstijd

Neolith werd toegepast in de keuken, in de beide badkamers, in de wanden, vloeren en in de vensterbanken. Het materiaal werd in tal van diktes toegepast, in diverse kleuren en met verschillende decors. “Het heeft ons verbaasd hoe eenvoudig je met dit materiaal kunt werken. Het is zo licht dat een metershoge plaat makkelijk dwars door het huis te verplaatsen is. Je kan het eenvoudig snijden en bevestigen. Met andere woorden: je bespaart op arbeidstijd door met Neolith te werken. Op een totaalproject vormen al die uitgespaarde uren bij elkaar een flink bedrag.”

Sony leverde de televisietoestellen en de geluidsapparatuur voor de gehele woning. De hanglampen zijn van het merk Bocci.

Hulp van alle kanten

Toen bekend raakte dat Perez een experiment zou opstarten en dit huis bovendien als prototype wilde inzetten, werden ook andere leveranciers getriggerd hun medewerking te verlenen. Het Canadese verlichtingsmerk Bocci stelde een aantal hanglampen ter beschikking, Het Duitse Küppersbusch de inbouwapparatuur voor de keuken, het Japanse Sony de televisietoestellen en de geluidsapparatuur voor de diverse kamers.


“De renovatie moest geen oplapwerk worden, maar het huis comfortabel én modern maken”


Het Duitse Küppersbusch leverde de inbouwapparatuur voor in de keuken.

Warme sferen

De eigenaar wou een hedendaags interieur creëren. Dit realiseerde hij door veel zwart toe te passen, ook als contrast voor het vele wit. Op de etages bevinden zich twee badkamers met toilet. Eventuele gasten hebben niet enkel hun eigen kamer maar ook hun eigen douchegelegenheid. Op diverse plekken in de woning werd het Neolith gecombineerd met natuurlijke materialen  zoals hout en textiel, dit brengt een warme sfeer in de huisafwerking.

Huisafwerking met luxe materialen, Neolith, slaapkamer, ruimte

De zwarte wanden doorbreken het veelvuldig gebruikte wit.

De kranen die Mastello leverde zijn van het merk Meir.

Gewonnen licht

In de oude situatie was de zolder enkel via een uitschuifbare trap bereikbaar. Daar is nu een vast trap voor in de plaats gekomen. De zolder dient nu als extra slaapkamer. Hier werd gewonnen aan licht, door de plaatsing van dakramen. Als ’s avonds het natuurlijk licht van de maan en de sterren door de ramen schijnt, dan is een simpel strookje LED verlichting voldoende.


“Dit huis is natuurlijk geen loft, maar ik heb me wel door het loft-idee laten inspireren.”


Belisol biedt standaard tien jaar garantie op haar ramen en deuren.

Pure winst

De kelder werd van haar duisternis ontdaan. De droger, wasmachine en de diepvries werden weggewerkt onder een werkblad van Neolith. De ruimte werd zo ingericht dat het minder het karakter heeft van een bijkeuken. Er werd een dubbel bankstel geplaatst, dit maakt de plek geschikt om tijdens warme zomerdagen een film te kijken. Omdat deze ruimte pure winst is, is er nog geen vast omlijnd doel voor gevonden.

De eigenaren van dit historische pand hebben een ware transformatie gerealiseerd, waarbij comfort en hedendaags design hand in hand gaan. De huisafwerking met Neolith zorgt voor een moderne uitstraling, precies wat ze wensten.

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Neolith

____

Meer projecten bekijken van Neolith?