Hoveniers


Partners

Artikelen

Meer over Hoveniers

Nieuwe tuin?

Genieten van het mooie weer, tot rust komen, gezellig samen komen met familie en vrienden, dat doen we in de tuin. Een mooie gezellige tuin, hoe krijg ik dat voor elkaar? Het liefst veel groen, maar dat betekent ook gelijk meer onderhoud, dan maar bestraten? Nee, dat is zonde, en gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg handen die hierbij kunnen helpen. Door een hovenier in te huren laat je alles van A tot Z regelen en hoef je jezelf niet meer bezig te houden met de tuin. Een hovenier helpt eigenlijk met alles als het gaat om de tuin. Van de aanleg tot de keuze uit meubels. Moet ik kiezen voor een loungebank of juist een ligzetel? Hoveniers zijn op veel gebieden gespecialiseerd en bieden de perfecte hulp bij het aanleggen en onderhouden van de tuin.

Per project en seizoen verschillen de opdrachten die de hoveniers uitvoeren. Er kan gedacht worden aan taken zoals de aanleg van een gehele tuin of het kappen van een boom bijvoorbeeld. Alle zorgen worden weggenomen en je hoeft je geen moment meer druk te maken over je tuin, hoe fijn is dat?!

Ben je nu opzoek naar de perfecte planten voor in jouw tuin, dan kan het advies van een hovenier erg fijn zijn. Het kiezen van planten lijkt in eerste instantie misschien erg makkelijk, maar blijkt vaak toch moeilijker dan gedacht. Gooi je ideeën en wensen bij een hovenier op tafel en hij zal het voor je uitstippelen. Ze beschikken over een brede kennis als het gaat om planten. Ben je opzoek naar mooie planten met weinig onderhoud dan is de hulp zeker welkom! Naast de keuze van de plan heeft een hovenier ook veel verstand over de aanleg ervan.

Naast tuinen hebben hoveniers baak ook te maken met parken en gemeentes. Veel mensen denken dat een hovenier hetzelfde is als een tuinman, echter zitten hier wel verschillen. Het takenpakket van een hovenier is namelijk breder dan die van de tuinman. Een hovenier kan naast onderhouden ook ontwerpen en advies geven over de inrichting van tuin. Jouw tuin van begin tot eind realiseren doe je met een hovenier!

Houd je ervan om zelf aan de slag te gaan in de tuin en gaat het onderhouden ervan je goed af, dan kan je er ook voor kiezen om alleen een ontwerp te laten maken. Dit kan door het inschakelen van tuinontwerpers. Ligt het ontwerp dan klaar, dan kan jij je gang gaan en zelf je handen in de tuinhandschoenen steken.