Houtskeletbouw woning, Collective4 Architects, the art of living

Houtskeletbouw woning | Collectiv4 Architects

De bouwheren van deze woning hebben er een lange loopbaan op zitten in de landbouwsector. Ze verkochten hun bedrijf en beslisten om in een nieuwe, compacte, praktische en vooral onderhoudsvriendelijke woning in te trekken. Ze namen Collectiv4 Architects uit Leuven in de arm voor de realisatie van deze houtskeletbouw woning.

Houtskeletbouw woning, Collective4 Architects, the art of living

Interieurwerken: Voo-Do. Parketvloer Vanvinckenroye. Meubiliar: Bulo meubelen.

Houtskeletbouw woning, Collective4 Architects, the art of living

Houtskeletbouw woning, Collective4 Architects, the art of living

Open en lichtrijk

De bouwheren wensten voor deze houtskeletbouw woning een rustgevende woning met veel lichtinval en die niet te massief overkwam. Er werd gebouwd op een langwerpig perceel in een vrij landelijke omgeving, net buiten de dorpskern. De woning oogt strak en sober langs de straatzijde en bestaat uit een sokkel met geïntegreerde garage en daarboven een smaller, teruggetrokken volume. Voor extra lichtinval werd aan de zijkant een patio voorzien. Het gevelmetselwerk is uitgevoerd in een Wasserstrich Special Tin grijze baksteen, aan de voorzijde enkel onderbroken door eikenhout aan de voordeur en de garagepoort.

Binnendeuren: Brems Doors. Verlichting: Light Unit. Vloer- en wandtegels: Gavra ceramics and surfaces.

 

Binnen en buiten dezelfde tegels

Het gastentoilet in de hal is voorzien van een maatwerkmeubel waarbij eik gecombineerd werd met natuursteen. Ook in de rest van de woning werd er uitsluitend voor maatmeubilair gekozen, ontworpen door Collectiv4 Architects. De vloeren beneden, in de hal en de keuken, zijn keramische tegels met ceppo di gre-look. Ook buiten werd van deze bijzonder onderhoudsvriendelijke tegels gebruik gemaakt. In de living ligt een samengesteld eiken parket voor vloerverwarming dat ter plaatse ingekleurd werd om te harmoniëren met de kleur van het binnenschrijnwerk.

Houtskeletbouw woning, Collective4 Architects, the art of living

Houtskeletbouw woning, Collective4 Architects, the art of living

Leverancier zonnepanelen: Verisol.

 

Eén geheel

Een glazen pivoterende deur leidt naar het salon dat één geheel vormt met de keuken. Een kastenwand, uitgevoerd in twee kleuren omvat zowel een bibliotheekgedeelte als een ingebouwde tv achter een automatische schuifdeur. Niet enkel de kleur van de twee kastdelen verschilt, ook de belijningen staan haaks op elkaar. Het meubel rust op een sokkel in Mavros caffe marmer. De haard is van Bellfire. De verlichtig bestaat uit find me-spotjes van Flos, op wel overwogen plekken aangebracht als ook gemonteerd op een Flos zero-track-rail.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: Dré Wouters

_____
Wil je meer projecten zien van Collective4 Architects?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!