Houten keuken | Wave Architecture, the art of living

Houten keuken brengt warmte | WAVE architecture

Het drukke leven in de hoofdstad werd dit jonge koppel te veel. Ze zochten een rustige plek om zich te settelen en vonden die in een van de heuvelachtige randgemeenten van Brussel. Op dit steile bosperceel stond een strakke, maar gedateerde jaren ’70-villa. De twee namen WAVE architecture in de arm om hun droomwoning te realiseren. Opvallend aan het interieur van deze woning is de houten keuken, want zulke authentieke keukens zie je eigenlijk niet meer. Tegenwoordig gaan velen voor een donkere keuken en niet voor deze natuurgetrouwe versie. Het is mooi en bijzonder hoe deze houten keuken veel warmte brengt in deze verder zeer moderne woning.

Eettafellamp: Corona.

Houten keuken | Wave Architecture, the art of living

Gashaard: M-Design Benelux BVBA.

Raamdecoratie: Uptone. Eettafellamp: Corona.

 

Frisse basis

Zodra je de woning betreedt, word je ondergedompeld in de prettige ambiance die er heerst. De vloeren van gepolierd beton lopen door in het gehele onderste volume en doordat de leefruimtes nergens worden afgesloten door deuren, heerst er een gevoel van verbondenheid. De wit gestucte muren geven de woning een frisse basis, terwijl de eikenhouten elementen zoals de houten keuken de woning een warme uitstraling verlenen. Als er ergens de lichtinval optimaal benut wordt, is het wel in deze villa. De grote raampartijen geven ruimschoots zicht op de tuin, het tegenovergelegen bos en de alpacaweide. Het is onmogelijk om hier niet van de rust te genieten.


“Kunst voegt zoveel waarde toe aan een woning”


Architect: WAVE architecture. Hoofdaannemer: SPRL La Renovation Moderne.

 

Verbondenheid vanbinnen én vanbuiten

Het samenvoegen en uitbreiden van de leefruimtes was een geslaagde zet. Het hoge plafond en de vele raampartijen geven je een immens gevoel van ruimtelijkheid. Niet alleen versterkt dat de verbondenheid binnenin de woning, maar ook wordt zo de omgeving maximaal naar binnen gehaald. Vanuit de houten keuken stappen de bewoners namelijk met gemak op het terras om in de ochtendzon van een koffietje en de vogelenzang te genieten. Rondom het verlengde keukenblad van Turks marmer zijn vier barstoelen gesitueerd. Wanneer je vanaf deze gezellige ‘bar’ naar boven blikt, kijk je via de vide – waar een prachtige hanglamp uit crèmekleurige bollen een fascinerende eyecatcher vormt – rechtstreeks naar de living. Ondanks alle open- en verbondenheid is de living een knusse plek om ’s avonds onder het genot van een wijntje een film te kijken.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Hanne Joosen

____
Wil je meer zien van WAVE architecture?