Backstage bij Reisopera La Traviata

“Violetta jaagt de onschuld van haar jeugd na”

We kunnen ons nu nauwelijks meer voorstellen hoe verontwaardigd er werd gereageerd toen Verdi het levensverhaal van de prostituee Violetta Valéry als uitgangspunt nam voor een opera. Het werd niet gezien als een respectabel onderwerp voor een theaterstuk. Nu, anno 2017, is het de beurt aan regisseur Floris Visser. De redactie van The Art of Living nam backstage een kijkje en bezocht de prachtige voorstelling. 

Het verhaal 
Haar leven lijkt één groot feest. De gevierde courtisane Violetta Valéry heeft alles wat haar hartje begeert: rijke minnaars, vrienden en geld. Maar dan wordt ze verliefd op de jonge Alfredo. Alfredo’s vader, Giorgio Germont, keurt de relatie af en overtuigt haar ervan dat ze zijn zoon moet verlaten, om de reputatie van zijn familie te redden. Violetta breekt met Alfredo, die hier woedend om is! Hij weet niet dat Violetta op dit moment al ernstig ziek is. Alfredo komt tot inkeer wanneer hij zich realiseert welk offer Violetta voor hem heeft gebracht. Samen met zijn vader bezoekt hij Violetta op haar sterfbed, maar hij is te laat: Violetta sterft in de armen van haar geliefde…

Italiaans
De opera werd in het Italiaans gezongen waarbij Nederlandse ondertiteling op het scherm te zien was. De taal konden we niet verstaan, maar de taal van de liefde & de beelden spraken voor zich. We laten je hieronder de prachtige show nogmaals zien met o.a. backstage beelden en natuurlijk de prachtige opera LA TRAVIATA.

Backstage
Het karakter van Carré is alleenstaand al een adembenemende ervaring om een entrance te maken, laat staan backstage. De show was helemaal uitverkocht, hoorde we van de productie. Dit verbaasde ons helemaal niks na het zien van deze geweldige show. Backstage zagen we hoe de actrices druk in de make-up werden opgemaakt en hele pikante kostuums droegen. Dat beloofde nog wat… Het geweldige decor leek op te gaan in perspectief; een balzaal met een enorme trap en verschillende escape deuren, daar werd trouwens tijdens de show intensief gebruik van gemaakt. We zagen een prominente zwarte piano staan die aan de zijkant van de coulissen geparkeerd stond. “Deze piano ga je nog veel zien, wacht maar af”, aldus de productie. En of we de piano veel hebben gezien, het was het speeltje van hoofdrolspeelster Violetta Valéry tijdens de show waar het publiek en wij van de redactie de ogen niet vanaf konden houden.

___

La Traviata Nationale Reisopera 2017
Photos Show: Marco Borggreve | Backstage photos: Tanja de Bruijn (The Art of Living)
Meer informatie over de reisopera | www.reisopera.nl

 

___

Team en Cast
Dirigent | Ilyich Rivas
Regie | Floris Visser
Decor- en kostuums | Dieuweke van Reij
Lichtontwerp | Alex Brok
Choreografie | Pim Veulings, Violetta Valéry, Urška Arlič Gololičič, Alfredo Germont, Jesús Garcia, Giorgio Germont,
Anthony Michaels-Moore, Flora Bervoix, Hanna-Liisa Kirchin, Annina, Daniela Mazzucato, Gastone de Létorières, Christian Damsgaard,
Barone Douphol, Eddie Wade, Marchese d’Obigny, Wiebe-Pier Cnossen, Dottore Grenvil, Paolo Battaglia
Koor | Consensus Vocalis
Orkest | Het Gelders Orkest

 

 

 

Sarah Watts | Online Redactie | The Art of Living


The Art of Living online is het inspiratie platform op het gebied van wonen & lifestyle. Op online platform The Art of Living Online neem ik je mee naar exclusieve events & laat ik je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.
__
Meer blogs van Sarah lezen? Bekijk meer!