Hotelchic penthouse aan zee

Van Heijst Interieur

Luxueus, warm en rustig: zo laat het interieur van dit prachtige penthouse, gelegen op de bovenste etage van een woontoren aan zee, zich kortgezegd omschrijven. Om tot dit resultaat te komen, werd de riante woning onder leiding van Van Heijst Interieur voorzien van een hoogwaardig maatwerk interieur dat perfect past bij de opdrachtgever en de unieke plek.


Living

Chique, penthouse, Van Heijst Interieur

Leverancierse van de living

Styling

De Toren Interieurs

Verlichting

Ammanu Led Intelligence

Kleurgebruik

Poggenpohl Studio Rotterdam

Domotica

Domotiqa

Lederen wandbekleding

Alphenberg Leather

Uitzicht op zee

Het penthouse, met uitzicht op zee, een haven en een boulevard, maakt deel uit van een recent gebouwd complex met drie woontorens. “We raakten bij dit project betrokken via de aannemer, Bouwbedrijf Meeusen & Zn., die de afbouw heeft verzorgd. Dit is de huisaannemer van de opdrachtgever en tevens een partner met wie wij veel samenwerken,” vertelt Anton van Heijst, algemeen directeur van Van Heijst Interieur. “Op basis van het voorontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever hebben wij een definitief ontwerp gemaakt voor het interieur, waarbij alle functies een mooie plek hebben gekregen.”


Bovenverdieping

Chique, penthouse, Van Heijst Interieur

Leveranciers van de bovenverdieping

Meubelbeslag

Dauby

Mooi totaalbeeld

In het penthouse hebben de opdrachtgevers onder meer de beschikking tot een fijne leefruimte, masterbedroom, logeerkamer en een multi­functionele werkkamer met wellness. In de laatstgenoemde ruimte kan het op maat gemaakte bureaumeubel gemakkelijk omgetoverd worden tot bed. De ombouw van de sauna en het wastafelmeubel hebben een­zelfde uitstraling gekregen, waardoor een mooi totaalbeeld is ontstaan.

Hotel chique beleving

“We hebben hoofdzakelijk gewerkt met donkere tinten en materialen die zorgen voor een hotel chique beleving,” vertelt Jessica Bril, interieur­architect bij Van Heijst Interieur. “Zo hebben we verschillende stalen deuren in de woning geplaatst. De maatwerkkasten zijn gerealiseerd in Master Oak Zwart van Unilin. De achterwand van de maatwerkkast in de living en de wand achter de eettafel hebben we bekleed met suède. Ook bij de masterbedroom hebben we suède terug laten komen in de achterwand van het bed en de kussens. De maatwerkkledingkast is verfraaid met houten kantelbare shutters, waardoor de uitstraling aangepast kan worden aan de gewenste sfeer.”


Exterieur

Chique, penthouse, Van Heijst Interieur

Leveranciers van het exterieur

Chique, penthouse, Van Heijst Interieur
Chique, penthouse, Van Heijst Interieur

Fijne begeleiding

Naast het ontwerp verzorgde Van Heijst Interieur ook de realisatie op maat en de plaatsing, montage en afwerking op locatie. Door de begeleiding van a tot z is alles tot in de perfectie uitgevoerd. Op die manier is een kloppende eenheid ontstaan waarin de opdrachtgever heerlijk tot rust kan komen.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 23-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Pilar Shoots