Hoogwaardig maatwerk voor een exclusieve lifestyle

Wood You

Een blik in de toekomst van modern en elegant wonen. Deze woning stelt de hoogste eisen aan architectuur, design en de verwerking van de beste materialen. Wood You, gevestigd in Ouds-bergen, ging deze uitdaging graag aan. Het resultaat overtreft alle verwachtingen.

Italiaanse Travertin, gecombineerd met messing en bijzondere houtbewerkingen geeft dit huis een heel bijzonder cachet. Een op maat gemaakte, zwevende haard van 6 meter uit messing met lichtdoorlatende natuursteen geeft deze villa warmte en gezelligheid. Bij dit project hechtte de opdrachtgever belang aan een tijdloos maar toch modern interieur, dat zich kenmerkt door duurzaamheid. Een energieneutrale woning die zich aanpast aan de huidige woonnormen. Hoogwaardige materialen in combinatie met een doordachte afwerking zorgen voor een perfect esthetisch samenspel. Schoonheid die nooit vervaagt, is de beste garantie voor duurzaamheid. Vanaf het moment dat de bezoeker binnenkomt, heeft hij een wauw-gevoel dat niet meer loslaat.


Benedenverdieping

Maatwerk, exclusieve woning, Wood You

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Installaties voor elektra domotica & verlichting

CBL solutions

Natuursteen wanden & vloer

Fedrigo

Raamdecoratie

Gielissen Wooninrichting

Messing haardombouw

Demeester N.V.

Natuursteen maatwerk interieur

Il Granito

Maatwerk voor keuken

Wood You

Centerpiece of the house

Het meest opvallende element in de woonkamer is een 6 meter lange, zwevende haard. De architect zorgt samen met de opdrachtgever en Wood You voor een nieuwe dimensie van wonen. De intensieve begeleiding van dit project door Wood You maakte het mogelijk om het creatieve ontwerp perfect te verwerken. Erik Dingenen, oprichter en CEO van Wood You, heeft met zijn diepgaande vakkennis en jarenlange ervaring rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever en architect. “We proberen elke dag opnieuw om ons werk naar een hoger niveau te tillen”, zegt Erik Dingenen. “Een project van deze omvang en uitvoering vereist de grootst mogelijke zorg en discipline van mijn team gedurende elke fase. Net omwille van de ervaring en zorgvuldigheid van ons team, is het mogelijk om eventuele moeilijkheden die zich kunnen voordoen onmiddellijk het hoofd te bieden. Onze klanten verwachten een zorgeloos bouwproject waar aan alles wordt gedacht, ook na oplevering. De klant moet in elke fase vertrouwen en zekerheid hebben, vanaf het oorspronkelijke idee, tot de materiaalkeuze, productie en het uiteindelijke plaatsen van het maatwerk. Een bijzondere uitdaging hierbij was de op maat gemaakte zwevende haard met een gewicht van 3000 kilo. We zijn enorm trots op het feit dat we dit prachtige meubel hebben gerealiseerd.”

Een exclusieve kookervaring

Ongewone ideeën, samen met ongebruikelijke materialen, zoals Patagonia-steen, hebben hun plaats gevonden in deze keuken. De bijzondere opbouw van de keukenfronten werd voorzien van veel details, zoals de op maat gemaakte messing handgrepen of speciaal gestructureerde notelaar met draai-inschuifdeuren. Dankzij onze uitgebreide en uiterst technische infrastructuur vormen ongebruikelijke en vernieuwende ideeën geen enkel probleem. “Dit streven naar perfectie is echter precies wat Wood You definieert en ons onderscheidt van de rest”, zegt Erik Dingenen. “Met meer dan 35 vakmensen, hebben we veel ervaring die onze klanten overtuigt.” In het begin experimenteren we en maken we prototypes, die we vervolgens aan de klant laten zien zodat hij een exact beeld en idee heeft van het eindresultaat. Vervolgens wordt het prototype uitvoerig besproken en maken we eventueel aanpassingen totdat we samen met de klant perfect bereiken wat deze voor ogen heeft. Elk project heeft zijn eigen uitdagingen. De keuze voor exclusieve materialen heeft perfect vakmanschap nodig. Uiteraard vraagt dit project om exclusiviteit en kwaliteit in alle opzichten, ook qua omvang


Bovenverdieping

Maatwerk, exclusieve woning, Wood You

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Pleisterwerk

Gypro

Installaties voor elektra domotica & verlichting

CBL solutions

Maatwerk kasten

Wood You

Technische installatiebedrijf

Bumaco

Messing deuren

Demeester N.V.

Een oase van rust en ontspanning

Op weg naar de bovenverdieping geven de balustrades, die vervaardigd zijn uit messing, een opvallende toets. Een ultramoderne fitnessstudio geeft de klant tijd voor zijn persoonlijke interesses en ontplooiing. Hier kijk je uit naar je work-out. Het tv-meubel zorgt voor het nodige entertainment en afwisseling. In de slaapkamer komen dezelfde materialen van het gelijkvloers terug om de gewenste rust te creëren in de woning. Messing, hout en alcantara komen goed tot hun recht in deze slaapkamer. De opstaande messing lamellen scheiden de slaapkamer en dressing zonder afbreuk te doen aan het ruimtegevoel. Een alcantara bed in de master- bedroom geeft de bewoner een oase van rust. “Messing speelt met de lichtinval, het reflecteert en werpt schaduwen, met andere woorden: het leeft.” Vanwege het hoge aandeel aan koper in de legering, wordt messing ook wel “het gele koper” genoemd. Messing behoort tot de groep edelmetalen en wordt veel gebruikt in de juwelenindustrie. Weinig interieurbouwers hebben de nodige knowhow om een kostbaar materiaal als messing te verwerken. Bij het verwerken van dergelijke materialen is er geen ruimte voor fouten. Een spaanplaat is zonder problemen te vervangen, maar een messing meubel niet. Met ruim 20 jaar ervaring en 35 medewerkers heeft Wood You voldoende materiaalkennis in huis die op dit gebied van toepassing is. “Ons succes hangt af van elke medewerker”, zegt Erik Dingenen. “We zijn gepassioneerd door ons werk en zijn trots op elk project. Wij voeren ons werk met hart en ziel uit. Er is een gezegde dat ik graag citeer: “Hij die met zijn handen werkt, is een ambachtsman; hij die met zijn handen, zijn hoofd en hart werkt, is een kunstenaar. Dat laatste doen onze medewerkers met volle passie en overgave.”


Tuin

Maatwerk, exclusieve woning, Wood You

Alle leveranciers van de tuin

Zwembad

Swimtec

Aluminium ramen (Minimal Window) poolhouse

Group Ceyssens

Natuursteen exterieur

Fedrigo

Installaties voor elektra domotica & verlichting

CBL solutions

Aluminium ramen (minimal window)

Group Ceyssens

Perfect in harmonie met het interieur

Ook voor de inrichting van de buitenruimte hadden opdrachtgever en architect bijzondere ideeën. Het 16 meter lange zwembad verbindt de buitenruimte met het huis. Het poolhouse zorgt ervoor dat elke sociale gelegenheid een ware beleving wordt. Wood You heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit resultaat. De nauwe samenwerking tussen de opdrachtgever, architecten en het Wood You-team, hebben ervoor gezorgd dat ook de buitenkant van het huis naadloos verbonden is met het interieur. De selectie en expertise van onze partners hebben bijgedragen aan dit resultaat. Nu is het nog aan de bewoners om te genieten van dit droomhuis.

Editor: Media team

Datum: 02-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Claudia Masbaum

Fotografie: Stephanie Mathias

Fotografie: Patrick Meis