handgemaakte kroonluchter, the art of living, haagsche kunsthandel

  • Haagsche Kunsthandel
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)172 409484
  • E-mail: info@haagschekunsthandel.nl

Honderdvijftig handgemaakte Floating Butterflies | Haagsche Kunsthandel

Voor een project in België heeft Haagsche Kunsthandel een speciaal ontwerp gemaakt. Het gaat om de Floating Butterflies. Deze handgemaakte kroonluchter heeft maar liefst 150 kristallen vlinders. Haagsche Kunsthandel is al sinds 1943 expert in kristallen verlichting, met als specialisatie kroonluchters.

handgemaakte kroonluchter, the art of living, haagsche kunsthandel

Het proces

Het atelier van Haagsche Kunsthandel zit in Woerdense Verlaat. Daar hebben ze van echt Swarovski met de hand kristallen vlinders gemaakt. Dit was een waar werkje voor Haagsche Kunsthandel. Met deze handgemaakte kroonluchter zijn ze zeker een maand zoet geweest. Toen de vlinders voor de kroonluchter af waren, werden deze aan dunne draadjes gehangen. Die dunne draadjes werden vervolgens aan het LED-armatuur bevestigd. Eerst heeft Haagsche Kunsthandel een proefopstelling gemaakt. De klant wilde graag een speels effect hebben. Door een proefopstelling te maken, werd samen met de klant gekeken wat het mooiste was.

handgemaakte kroonluchter, the art of living, haagsche kunsthandel

Het LED-armatuur

Het LED-armatuur wordt door Haagsche Kunsthandel met de hand gemaakt. Hierdoor kunnen ze het precies op maat maken voor de kroonluchter. De klant kan kiezen uit verschillende vormen, kleuren en soort LED-light. Ook kan de klant kiezen voor een inbouw LED-light in het plafond. Voor deze lamp hadden ze gekozen voor dezelfde kleur wit al het plafond in huis. De Haagsche Kunsthandel heeft eerst het armatuur van hout gemaakt en later gespoten.

handgemaakte kroonluchter, the art of living, haagsche kunsthandel

Sprookjesachtig

Bij de klant thuis is de handgemaakte kroonluchter met vlinders opgehangen boven een grote eettafel. Sprookjesachtig dineren is wat de klant van deze Floating Butterflies elke avond kan doen. Wat een plaatje is het geworden!

handgemaakte kroonluchter, the art of living, haagsche kunsthandel

Unieke, handgemaakte kroonluchter

In de showroom van de Haagsche Kunsthandel in Utrecht hebben ze 150 showmodellen. Hier kan je inspiratie opdoen voor jouw handgemaakte kroonluchter. Veel klanten uit België komen op bezoek voor de unieke kroonluchters. Ook de Floating chandelier collectie hangt in de showroom. Samen met jou kan Haagsche Kunsthandel kijken naar een unieke, kristallen, handgemaakte kroonluchter op maat.

 

Voor meer informatie kan je kijken op:

www.kristallenlusters.be

www.kristalboerderij.nl 

www.groenensteyn.nl 

 

Tekst: redactie The Art of Living
Fotografie: Haagsche Kunsthandel

____

____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?