Hoe schilderwerk jouw woonkamer nog mooier kan maken

De kleurstelling bepaalt in hoge mate de beleving van je woonkamer. Misschien koos je in het verleden voor behang of heb je de wanden voorzien van een laag witte structuurverf en ben je daar inmiddels op uitgekeken. Dan wordt het tijd om in actie te komen en een plan te maken voor een metamorfose van je woonkamer. Dat hoef je natuurlijk niet zelf te doen, want via Trustlocal.be vind je snel en gemakkelijk een professionele schilder om deze klus voor jou te klaren!

Eyecatcher

Vroeger werd de woonkamer rondom behangen of soms werd een deel geschilderd in veilig en degelijk wit. Tegenwoordig durft men wat meer kleur aan te brengen en daarmee ontstaat een sfeervol geheel. Een wand die je geheel in één specifieke opvallende kleur laat schilderen, wordt een echte eyecatcher. Men spreekt ook wel van een accentmuur. Je kunt bijvoorbeeld die kleur ook terug laten komen in andere elementen van je interieur, zoals in de bekleding van je bank of stoelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts een beperkt deel van de muur in de gekozen kleur te laten schilderen.

Trendkleuren

Natuurlijk bepaal je helemaal zelf welke kleur het uiteindelijk gaat worden. De gekozen kleur moet aansluiten bij je persoonlijke smaak en passen bij de overige kleuren, zoals die van de vloer en het plafond. De trendkleuren van 2021 zijn bruin, blauw en grijs. Vooral met grijs kun je natuurlijk veel kanten op, want grijs laat zich met vrijwel alles goed combineren. Waak er wel voor dat het niet te saai oogt, bijvoorbeeld door een fel contrasterende kleur voor accessoires te gebruiken. Bruin is natuurlijk een heel warme kleur, terwijl blauw juist wat koeler oogt.

Professioneel

Het internet staat vol met verhalen over mislukt schilderwerk van mensen die zich zelf aan deze klus waagden. Schilderen is een vak en als je twijfelt over je eigen kwaliteiten op dit gebied, kun je het beter overlaten aan een professionele schilder. Dat voorkomt veel gedoe en zorgt ervoor dat je niet achteraf met een ontevreden gevoel naar je eigen schilderwerk kijkt. Via het zoeksysteem van Trustlocal.be kun je niet alleen zoeken binnen je eigen regio, maar ook op trustscore. Deze score is gebaseerd op reviews, maar ook op ervaring en eventuele keurmerken. Dankzij deze trustscore weet je als klant dat je kunt vertrouwen op de dienstverlening van het betreffende bedrijf.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.