Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Onlinetapijten.be

Voelt een ruimte nog een beetje kil aan? Of mis je net een beetje kleur? Een vloerkleed kan de oplossing zijn! Er zijn ontzettend veel varianten in kleur, formaat, functie, prijs etc. Daarnaast kan een vloerkleed een mooie aanvulling zijn op de rest van het interieur. Kortom, genoeg om over na te denken. Onlinetapijten.be helpt je om een weloverwogen keuze te maken en op die manier het perfecte vloerkleed te vinden! 

warmvloerkleed, Onlinetapijten.be, The Art of Living

Ga je voor een warm vloerkleed? 

Als eerste stap is het van belang om na te denken welke functie het vloerkleed moet hebben. Eén van de meest voorkomende functies is het voorkomen van koude voeten. Wanneer je een koude vloer hebt, bijvoorbeeld tegels zonder vloerverwarming, is het fijn om te kiezen voor een warm vloerkleed. Als dit belangrijk voor je is, kan je het beste gaan voor een dikker vloerkleed. Die geeft de meeste warmte af! Misschien heb je wel vloerverwarming (en dus geen koude voeten), maar dan kan het alsnog leuk zijn om een vloerkleed te kopen. Het gaat hierbij veel meer om de esthetiek. Door een vloerkleed te kiezen wat aansluiting vindt bij de rest van het interieur creëer je gegarandeerd sfeer. Ook wanneer je een kapotte of beschadigde vloer hebt, kan een vloerkleed dit perfect verdoezelen.  

warmvloerkleed, Onlinetapijten.be, The Art of Living

Groot of klein vloerkleed? 

Het formaat van een vloerkleed hangt in eerste instantie af van de hoeveelheid vierkante meters. Ook is het goed om alvast na te denken wat er op het vloerkleed komt te staan. Als een grote hoekbank op het vloerkleed wordt geplaatst, praten we al snel over een ander formaat dan wanneer er een vloerkleed in de gang komt te liggen. Daarnaast heb je nog de keuze in de vorm. Rond, ovaal, vierkant, langwerpig en ga zo maar verder. Het belangrijkste is dat het vloerkleed bij jouw smaak past en bij de ruimte.  

warmvloerkleed, Onlinetapijten.be, The Art of Living

Op zoek naar een vloerkleed? 

Onlinetapijten.be heeft een uitgebreide tapijtencollectie die verkrijgbaar is in verschillende designs, vormen, kleuren en texturen. De adviseurs kunnen je voorzien van een passend advies zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Op de webshop, maar ook in de showroom, kan je tapijten vinden van een hoogwaardige kwaliteit.  

warmvloerkleed, Onlinetapijten.be, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 21-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online Redactie The Art of Living

Fotografie: Onlinetapijten.be