Hoe jij de luxe in jouw interieur brengt

Is jouw huis wel even toe aan een nieuwe look? Ben jij opzoek naar een manier om wat meer luxe in jouw huis aan te brengen? Met bepaalde materialen kan jij al een stuk verder komen. Heb jij bijvoorbeeld altijd al een deftige visgraat vloer willen hebben maar hier nog niet het juiste materiaal voor gevonden? Dan kan jij misschien je ei vinden in het visgraat click pvc. Of ben je die saaie witte muur zat? Dan is een akupanel wellicht de oplossing voor jouw woonruimte. Lees snel verder als je meer wil weten over deze opties.

Vloer, the art of living

Visgraat vloer voor in jouw huis

Het klinkt misschien nogal deftig. Een visgraat vloer wordt ook al gauw beschouwd als een conservatieve vloer die je in veel villa’s kan vinden. Toch is niets minder waar. Je kan namelijk ook met andere materialen deze doorgaans dure vloer nabootsen. Dat kan onder andere met visgraat click pvc.

Visgraat click pvc is een kunststof die als laminaat fungeert. Het is echter anders dan echt laminaat. Dat komt doordat het kleinere planken zijn, deze moeten namelijk in het motief van een visgraat worden geplaatst en dat wordt met kleinere plankjes gedaan. PVC is gemaakt van kunststof en deze stof gaat heel lang mee. Dat komt doordat het goed tegen water kan en dus maakt het niet zoveel uit of je er iets op knoeit of morst, dit kan je er altijd gemakkelijk weer afdweilen. Ook is het krasbestendig en kan je er dus van alles overheen slepen zonder dat dit jouw hele vloer verpest. Tot slot is pvc een fantastische stof in combinatie met een vloerverwarming. Dit houdt je voeten lekker warm en vanwege de vinyl laag die over de vloer zit, voelt het ook nog eens zacht aan.

Het grootste voordeel van deze vloer is dat je een zeer luxueus-ogende vloer hebt, die een stuk duurzamer en goedkoper is dan een oude eikenhouten vloer die op maat gemaakt moet worden. Ideaal dus.

Luxe aan de wand met een akupanel

Ben je opzoek naar een nieuwe decoratie voor aan de muur maar heb je geen zin om te verven. Dan kan je kiezen om een akupanel te laten installeren. Dit is een houten wandpaneel wat met dunne lange houten stukken door middel van vilt aan elkaar is vast gemaakt. Dit kan je vervolgens aan de muur vast lijmen, of schroeven en zorgt voor een onwijs tijdloos uiterlijk. Het wandpaneel is namelijk vaak van een warme houten kleur en oogt zeer sfeervol. Ook maakt het niet uit welke grootte jouw muur heeft, de akupanelen kunnen namelijk op muren van wel drie meter breed worden geplaatst. Voor vrijwel elke muur is dit dus geschikt.

Een ander voordeel van een akupanel is dat het de akoestiek in jouw huis een hoop kan verbeteren. De combinatie van het vilt en de houten planken is namelijk geluidsabsorberend en zorgt ervoor dat jouw huis minder galmt en minder hol klinkt. Ideaal dus, zeker wanneer je kinderen hebt die nogal eens wat lawaai kunnen maken.