Hoe druk je afbeeldingen van goede kwaliteit af?

Veel mensen willen tegenwoordig weten hoe ze afbeeldingen op de best mogelijke manier kunnen afdrukken, zodat de kwaliteit heel goed is. Je hebt natuurlijk allereerst een kwalitatieve Canon printer nodig. Hier zijn een paar handige tips die je kunnen helpen om afdrukken van hoge kwaliteit te krijgen. Je kunt deze tips apart gebruiken, of je kunt één of twee ervan proberen om je afdrukken nog beter te maken!

Een hoogwaardige afdruk thuis krijgen

Kies voor fotopapier wanneer je gaat afdrukken. We hebben gemerkt dat mat fotopapier de beste keuze is als je afdrukken van goede kwaliteit wilt. Dit type papier maakt echt een verschil in hoe je afdruk eruit zal zien. Het is aan te raden om “Matte” papier te kiezen. Met een matte afwerking krijgt de afdruk een subtiele uitstraling zonder glans, wat een klassiek uiterlijk geeft. Er zijn verschillende merken fotopapier beschikbaar, sommige specifiek voor jouw type computer.

Probeer zwaarder papier

Inkjet afdrukken op normaal dun papier kan gaan rimpelen of buigen als er te veel inkt op komt. Als je geen speciaal fotopapier wilt gebruiken, kun je proberen om op dikker papier te printen. Standaard printpapier is 80 g/m², dus voor dikker printpapier zou je hierboven moeten gaan zitten. Ter referentie: printpapier van ongeveer 160 g/m² wordt voornamelijk gebruikt voor flyers, en fotopapier kan een gewicht hebben van 200 g/m² tot wel 300 g/m². Met dikker printpapier zal de afdruk er beter uitzien dan wanneer je gewoon dun printer- of kopieerpapier gebruikt. Deze tip is handig als je een afbeelding met veel kleuren hebt en een inkjet printer gebruikt.

Pas je printerinstellingen aan

Om ervoor te zorgen dat je afdrukken van de beste kwaliteit zijn, is het belangrijk om de juiste instellingen te kiezen in de printerinstellingen. Hier is wat je moet doen: Wanneer je iets wilt afdrukken, klik je op de optie “Afdrukken”. Er zal een klein venster verschijnen op je scherm. Het kan er iets anders uitzien op jouw computer, maar dat is normaal. In plaats van simpelweg op de “OK” knop te klikken in dit venster, zoek je naar de knop die “Eigenschappen” zegt en klik je daarop. Dit opent een nieuw venster met meer opties om in te stellen. Hier zie je het scherm genaamd “Eigenschappen”. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de optie kiest die de hoogste kwaliteit biedt, zoals “Beste Foto” of iets soortgelijks dat op jouw scherm wordt getoond. Denk eraan dat je ook goed kwaliteitspapier moet gebruiken voor het afdrukken. Als je je keuze hebt gemaakt, klik je op de knop die “ok” zegt. Met deze eenvoudige tips zal de kwaliteit van de afdruk al een stuk beter worden!