High-end showcase interieur

Laura Calleeuw Interior Design

Laura Calleeuw maakte optimaal gebruik van de grote raampartijen en organiseerde de circulatie in een natuurlijke flow precies rond deze ramen. Het vele glas noopte tot enkele akoestische ingrepen, zoals overgordijnen en een spanplafond met uitsparingen om de gordijnrails te verbergen. Het kleurenpalet met wit, bordeaux, bruin en terracotta in combinatie met natuursteen, hout en schildertechnieken op wanden en kasten zorgde voor een relaxte vakantiesfeer. 


Living

Leefruimte, interieurdesign, Laura Calleeuw Interior Design, The Art of Living

Uitgesproken welkomstgevoel

De glazen voordeur bevindt zich onder het overdekte gedeelte van de carport. Schuin tegenover de voordeur bevindt zich een deels afgeschermde toegang tot de keuken. Alle aandacht in de hal wordt bewust afgeleid naar de deur in bronskleurig rookglas helemaal rechts, vanwaar je reeds een glimp van de woonruimtes opvangt. Een kastenwand in een warme en tactiele schildertechniek bevat het vestiairegedeelte. De andere wand in de hal wordt gevormd door de rugzijde van het keukenkastvolume. Hiertegen zorgen verlichtingsarmaturen van Trizio21 voor warme lichteffecten. Samen met de vloer in travertin leidt dit alles tot een uitgesproken welkomstgevoel bij het betreden van de woning. Links in de hal bevindt zich de deur naar het thuiskantoor.
 

Centraal kastenblok als roomdivider

De living wordt optisch van de eetplaats gescheiden met een kastenblok in donker, geborsteld en rechtlijnig eikfineer. Een deel van dit blok is voorzien van een verticaal lattenwerk voor meer connectie met de eetplaats en van nissen voor boeken en leuke objecten. De circulatie vindt plaats langs twee zijden van het kastenblok. De tv werd tegen het kastenblok aangebracht, met daarboven de airco onzichtbaar verwerkt. Voor een speels effect werden de kastenfronten uitgevoerd met de nerven haaks op elkaar. In het zitgedeelte staat een zitbank met losse en modulaire elementen van Livingdesign. Op de vloer prijkt een handgemaakt tapijt van JOV, met hoogpolige én laagpolige stukken voor een zachte, organische toets. In de volledige leefruimte en keuken werd gewerkt met een travertin vloer, waarbij de plinten in het muurvlak verwerkt zitten. 


Keuken

Leefruimte, interieurdesign, Laura Calleeuw Interior Design, The Art of Living

Unieke maatwerk eettafel

De tafel in de eetplaats is een maatwerkexemplaar, afgewerkt in een schildertechniek. Het blad is opgedikt in drie lagen, met een sierlijst met groef aan de zijkant, om het minder massief te laten lijken. Leuk detail is tevens dat zich in het midden van het tafelblad een wegneembaar paneel bevindt dat stopcontacten en laptopaansluitingen verbergt en tevens kan dienen om schaaltjes met aperitiefhapjes in te plaatsen. Boven de eettafel hangt een slanke bronskleurige pendel van Trizo21. 

 

Eiland als pronkstuk 

De bleke kastenfronten met ingefreesde handgrepen in de keukenwand werden behandeld in een schildertechniek. De uitgespaarde kooknis met indirecte ledverlichting is voorzien van een blad en spatwand in de matte marmersoort macchia vecchia met warme roodbruine adering. De onderbouw is in donker eikfineer. Er werd ook een koffienis voor de kleine toestellen ingewerkt achter een wegschuivende deur en ook alle inbouwtoestellen werden aan het oog onttrokken. Naast de koffienis bevindt zich een onzichtbaar ingewerkte deur naar de berging c.q.wasplaats. Het pronkstuk in de leefkeuken is het eiland met spoelgedeelte en multifunctionele Aqualexkraan. De opgedikte tablet in macchia vecchia is uitgekraagd en zweeft deels en excentrisch boven de onderbouw in donker eikfineer, wat voor een speels en licht effect zorgt. In het marmer zitten stopcontacten ingebouwd. De bedieningsknoppen van de kookplaat werden dan weer op het marmer geplaatst. Het eiland wordt verlicht met richtbare kokervormige spotjes van Prado. 


Bovenverdieping

Leefruimte, interieurdesign, Laura Calleeuw Interior Design, The Art of Living

Verfijnde afwerkingsdetails

Aan het eind van de hal, achter de glazen deur, bevindt zich de trap naar de verdieping. De trap is voorzien van rechte treden in rechtlijnig donker geborsteld eikfineer. De handgreep in bronskleurig staal is op maat gemaakt en voorzien van een speciale gleuf over de hele lengte, waarin de vingers passen voor meer grip. In het muurvlak zitten langwerpige verlichtingsarmaturen op maat ingepleisterd. In de nachthal ligt een meerlaagsparket in donker eikenhout. De nachthal is tevens voorzien van kastenwanden en plafondhoge onzichtbare deuren, afgewerkt in dezelfde schildertechniek als beneden. Hier bevinden zich de mastersuite met slaapkamer, dressing en badkamer, plus twee kinderkamers met gedeelde douchekamer. Eén van de kinderkamers is tevens voorzien van een bureaunis. Alle kamers werden stijlvol en tijdloos afgewerkt. In de masterbadkamer bewijst Laura Calleeuw opnieuw haar zin voor verfijnde afwerkingsdetails. De dubbele lavabo is gemaakt uit Macchia Vecchia, voorzien van bijpassend ‘dark bronze’ kraanwerk van RVB. Achter de twee spiegels in bronskleurig frame bevindt zich extra kastruimte. Van buitenaf is dit onzichtbaar omdat de wand speciaal hiervoor naar voor werd gebracht. In de badkamer liggen dezelfde travertin tegels als op het gelijkvloers. De wanden werden uitgevoerd in een schildertechniek die, omwille van de waterdichtheid, in zes lagen werd aangebracht. 

Editor: Media team

Datum: 14-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Veerle Verheijen