High-end loft met racewagen op dakterras

R2Livin Architects

R2Livin architects creëert kunst om in te leven. Deze exclusieve opdracht blijkt de ploeg van Leander Kippers en Wouter Schils volledig op het lijf geschreven, aangezien hier volledig ‘outside the box’ moest worden gedacht. De bewoners wensten een loft op de achtste verdieping, pal in de stad, waar de bruisende drukte overgaat in complete rust. De architecten kregen alle vrijheid. De woning vertelt een duidelijk verhaal vanuit drie horizontale en twee verticale aslijnen, die de diverse zones en functies in de loft verdelen, maar die vooral strategische zichtlijnen bieden. 


Interieur

Loft, dakterras, R2Livin Architects, The Art of Living
Loft, dakterras, R2Livin Architects, The Art of Living

Tijdloos 

Al in de inkom wordt de tendens gezet: hoge gedetailleerde afwerkingsgraad – denk aan bronsgouden biesjes, houtfineer en marmer – die overal in de loft terugkomt. Tijdloos sober, rijkelijk en functioneel. Overal ligt parketvloer in de karakteristieke Hongaarse punt. Strak en rustig als patroon. De gang leidt naar de woonzones, met links en rechts de slaapkamers met dressing en eigen badkamer. Alles is open, maar wanneer nodig kan men de slaapkamers afsluiten met schuifdeuren die naadloos in het interieur verdwijnen. Zo kan er steeds gespeeld worden met de transparantie van de loft. 


Leefruimtes

Loft, dakterras, R2Livin Architects, The Art of Living

Praktisch en stijlvol 

Hoe maak je van twee monumentale kokers met nutsleidingen een eyecatcher? Of hoe wordt een obstakel een functionele opportuniteit? Door er een sfeervol haardvuur te voorzien met een ruime comfortabele en huiselijke zithoek. De schouwmuur is door zijn vormgeving en afwerking een heuse blikvanger. Zo werd deze stijlvol bekleed met echt Bentley-leder in linnenlook met verfijnde stiksels, voorzien door Beets-Patteet. Een groot tv-scherm met een soundbar zorgt voor een ruimtelijk geluidsbeeld. De sokkel van het meubel loopt over in de toog van de bar. De keuken is praktisch ingericht. Aan het kookeiland is een ontbijthoek ontworpen. De met de mond geblazen hanglampen boven de eettafel zorgen voor warm, dromerig licht. Zo werd de leefruimte een plek om gezellig thuis te komen. 


Mastersuite

Loft, dakterras, R2Livin Architects, The Art of Living

Editor: Media Team RRO

Datum: 14-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Nick Cannaerts