High-end familiehuis, familiehuis, Pieter Schoolaert

High-end familiehuis | Pieter Schoolaert

Onder de rook van Brugge, aan de rand van een pittoresk dorp, ligt deze nieuwbouwwoning. In het paviljoen waar de bouwheer een deel van zijn jeugd doorbracht, in de eeuwenoude bomen klom en met vrienden ging spelen, moest een villa komen te staan die het verleden en het heden doet samensmelten. Interieurarchitect Pieter Schoolaert hielp de bewoners met het realiseren van een woning die warm en gezellig is en waar de natuur je omarmt. Een high-end familiehuis in eigentijdse stijl met een landelijke ambiance.

Interieurarchitect: Pieter Schoolaert. Meubilair: Meubelen ’t Casteelken. Realisatie kachel en sierschouw: Bouvry Sierschouwen. 

Een warm ontvangst

Bij binnenkomst zie je meteen dat dit eigentijdse familiehuis verweven is met een rijk verleden. De staande klok in de inkom en de glas-in-loodlamp in de werkkamer zijn familiestukken die de bouwheer en -dame in de nieuwe woning wilden zien terugkeren. Maar vooral de keuken en het eetgedeelte moesten de warme sfeer van een familiewoning ademen. Het keukeneiland is uitgerust met een marmeren werkblad met spoelbak en voor de fronten is gekozen voor de zachte en natuurlijke tinten van eikenhout.

Bouwmaterialen: BVBA Bouwsmederij Everaert. Badkamer volledig: De Laere. Architectural deurbeslag: Lerou. Badkamerkranen: Dornbracht B.V. 

Verrassende wijnkelder

Een verborgen parel in dit familiehuis is de wijnkelder. De flessen lijken als het ware te zweven op de muur. Door de vlakken, die soms in een punt en soms recht lopen, heeft het wijnregaal een zekere speelsheid gekregen. Op de wand zijn staafjes gepositioneerd waarop de bewoners hun wijnflessen en -glazen kunnen presenteren. “Dit hebben we natuurlijk wel eerst getest”, legt Schoolaert uit. “Het werkt perfect en geeft een mooi effect.”

High-end familiehuis, familiehuis, Pieter Schoolaert

Natuursteen keukenblad: Bouwmaterialen Germain Vinckier. Keukenkraan: Aqualex. 

Details die het ‘m doen

De vrouw des huizes is piano-onderwijzeres en wilde graag een staande lamp om haar partituren ook bij het vallen van de avond te kunnen lezen. “Dat bleek nogal een moeilijke zoektocht,” vertelt Schoolaert, “want de lamp moest over haar schouder heen schijnen, zonder dat ze daarvan een nadelige schaduw ondervond.” Een gemeenschappelijke wens van de bewoners was om het groen van de omgeving naar binnen te halen; een wens die Pieter vrij letterlijk in vervulling bracht. “We hebben warmte en een natuurlijke sfeer in de woning aangebracht door de kleur groen meermaals terug te laten keren in het meubilair en in de details.”

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: Allt.be

____
Wil je meer projecten zien van Pieter Schoolaert?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!