Het benutten van prachtige mogelijkheden wat betreft betontegels

Schellevis

Na een grondige renovatie van de woning, onderging ook de tuin van deze residentie een complete transformatie. Het zwembad, het weelderige groen en de betontegels van Schellevis staan centraal in deze make-over. Met het luxe zwembad is een waar paradijs in de tuin ontstaan. In combinatie met het poolhouse is een plek gecreëerd waar familie en vrienden samenkomen om te ontspannen en plezier te hebben. Echter, moesten er eerst wat obstakels overwonnen worden.

Een mix van functies, hoekjes en planten

Plan Buiten’s tuinarchitecten namen de uitdaging aan om op een minder voor de hand liggend terrein een mix van functies, hoekjes en planten te integreren. Aan de linkerkant is een lange oprijlaan gecreëerd. Deze biedt niet alleen een praktische toegang tot de woning, maar vormt ook het pad voor een aangename wandeling door de tuin. Dankzij de weelderige begroeiing wordt de oprijlaan aan het zicht onttrokken. Aan de achter- en rechterkant bevindt zich een royal houten terras, die direct verbonden is aan de woonkamer en keuken. Grote betonnen keerwanden aan de zijkant zorgen voor privacy en fungeren als buffer tussen de voor- en achtertuin, terwijl ze de niveauverschillen overbruggen.

Verschillen in hoogte

Grote hoogteverschillen op het perceel vormden een tweede uitdaging, vooral merkbaar in de voortuin. De voordeur bevindt zich bijvoorbeeld anderhalve meter hoger ten opzichte van het straatniveau. Om dit hoogteverschil te overbruggen, zijn diverse producten van Schellevis toegepast. Een groot, rechthoekig blok is geplaatst als afscheiding, maar ook als zitbank tussen de openbare- en de privé ruimte. De trap is gemaakt van extra grote betontegels en leidt de weg naar de voordeur. Doordat de treden te lijken zweven, ontstaat een lichte uitstraling.

Een tuin vol diversiteit

In samenwerking met de ontwerper en de bewoners, heeft tuinaannemer Maarten Vanvoorden van Zwemplus.be een gevarieerde selectie planten gepland. In tegenstelling tot de meeste opdrachtgevers, die vaak voor een onderhoudsvriendelijke tuin kiezen, wensen deze bewoners juist een tuin vol diversiteit. Ze wilden verschillende soorten planten, met een voorkeur voor grote bladeren en kleuraccenten, passend bij de bosrijke omgeving. Het pad langs het zwembad vormt de as van de tuin, omgeven door een gazon met plantenborder. Aan de andere kant van het zwembad bevindt zich een bijgebouw.

Schellevis-producten zijn gebruikt voor het pad en de zwembadranden. Gekozen is voor betontegels vanwege hun tactiele, warme uitstraling; geschiktheid voor natte omgeving en de mogelijkheid om een natuurlijke patina te ontwikkelen. Hierdoor passen ze perfect in de groene omgeving.

Editor: Media Team RRO

Datum: 17-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living