Het belang van tuinafscheidingen voor zelfs de kleinste tuinen

Tuinieren is een geweldige hobby waar veel mensen van genieten. Omdat tuinieren veel werk kost, wilt je dat je tuin een succes wordt. Een manier om dit te realiseren is door er een tuinhek omheen te plaatsen. Dit is waarom een schutting zo belangrijk is.

Tuinafscheiding, the art of living

Vorm een ​​scheidingslijn met je buren

Als je de achtertuin deelt met een buurman, biedt een tuinafscheiding een eenvoudige manier om je planten gescheiden te houden. Gemeenschappelijke tuinen en domeinen die worden gedeeld door appartementsbewoners kunnen ook baat hebben bij schuttingen. Een omheining biedt ook een duidelijke grens tussen de speelplekken van kinderen en je tuinperceel. Afhankelijk van de hoogte kan een tuinhek zelfs een beetje privacy in de achtertuin bieden.

Bescherming tegen de natuur

Een van de belangrijkste redenen om een ​​tuinafscheiding om je tuin te plaatsen, is om dieren er buiten te houden. Dieren in het wild en de elementen vormen een dubbele bedreiging voor je zorgvuldig gecultiveerde tuin. Hekwerken vormen een barrière tussen de wind en je planten. Het kan ook de hoeveelheid zonlicht verminderen die gevoelige groenten en bloemen ontvangen. En de lokale dierenpopulatie kauwt net zo graag op die wortelen, tomaten en andere soorten producten als wij. Ze kunnen dus heel wat schade aanrichten aan je tuin en planten. De hoogte en materialen die voor uw omheining worden gebruikt, zullen waarschijnlijk sterk variëren, afhankelijk van het soort dieren dat je probeert buiten te houden. Als je bijvoorbeeld een probleem hebt met konijnen, dan zou een kleine omheining van kippengaas goed moeten werken. Als je echter te maken hebt met grotere dieren, zoals honden, herten of paarden, heb je misschien een omheining nodig die niet alleen groter is, maar ook gemaakt is van sterkere materialen.

Het creëert een eindige ruimte

Wanneer je een omheining rond de omtrek van je tuin plaatst, creëer je een eindige ruimte met exacte afmetingen. Deze afmetingen kunnen je veel helpen als het gaat om het uitzoeken hoeveel ruimte je hebt voor planten. Het is ook erg handig als je probeert uit te zoeken hoeveel kunstmest, grond, mulch, enz. je voor je tuin moet kopen. Dit vermindert afval en laat je tuin bloeien. Een tuinafscheiding of schutting is eveneens erg decoratief en functioneel rond een terras met terrasplanken. Het kan een erg mooie afwerking geven aan je terras, en het is nog eens functioneel omdat het ervoor zorgt dat je bent afgeschermd van regen en wind.

Veiligheid

Een tuinafscheiding is niet alleen mooi en functioneel als bescherming tegen de weerselementen, maar het biedt ook privacy en een zekere vorm van veiligheid. Een omheinde tuin zorgt er voor dat ongewenste bezoekers, zowel dierlijk als menselijk je tuin niet binnendringen. Het maakt je woning dus ook inbraakveilig waardoor het een goede investering is om je familie en bezittingen te beschermen.

Een correct geïnstalleerde omheining gaat meer dan 20 jaar mee, vertegenwoordigt een fantastische waarde en vaak wordt het uitgegeven geld terugverdiend in extra waarde voor je huis. Om de waarde van je woning te verhogen, kun je dus overwegen om een ​​nieuwe schutting te laten plaatsen.