Hekwerken en toegangspoorten; alles voor een prachtige omheining

Hekwerken en toegangspoorten

Natuurlijk geeft het je een veilig gevoel om je perceel af te kunnen sluiten voor pottenkijkers, maar een omheining is veel meer dan dat. Als je voor een prachtig design kiest, dat ook nog goed bij het exterieur van je woning past, geef je de hele villa een compleet andere uitstraling. Kies de stijl die bij jouw woning past, in het materiaal dat jij voor ogen hebt. Vervolgens kun je nog allemaal luxe elementen aan het hekwerk toevoegen, zoals sierverlichting, automatische besturing en een brieven- of pakketjesbus. Als alles helemaal naar wens ontworpen en geïnstalleerd is, zullen het hekwerk en de toegangspoort dienen als een prachtige beschermheer.  

Omheining, toegangspoort, The Art Of Living
DJS Hekwerken & Toegangstechniek

Het design 

Zoals al eerder benoemd hoeft een omheining helemaal niet lelijk te zijn en is een hekwerk of toegangspoort helemaal naar eigen smaak vorm te geven. Op de afbeeldingen zal je dan ook zien dat vrijwel ieder hekwerk volledig in stijl is met het exterieur van de daarbij horende woning. Een klassiek, landelijke woning krijgt bijvoorbeeld een poort met organische vormen, die de stijl van het huis benadrukt. En een moderne woning, waarbij een strak lijnenspel een belangrijke rol speelt, krijgt een eenvoudige toegangspoort waarin dezelfde lijnen weer terugkomen.  

Omheining, toegangspoort, The Art Of Living
DJS Hekwerken & Toegangstechniek

Het materiaal 

Naast dat de vormen van het hekwerk een belangrijke rol spelen, is het materiaal ook van groot belang. Is de gevel van de woning opgebouwd uit natuurlijke materialen? Dan zal een houten poort daar erg goed bij staan omdat dit ook een natuurlijk product is. Een metalen omheining past juist weer erg goed bij een moderne woning. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om materialen te combineren. Zo zou je alleen voor een houten toegangspoort kunnen kiezen en een verder ijzeren hekwerk. Kortom, laat je niet beperken door de verbeelding.  

Omheining, toegangspoort, The Art Of Living
Tuinpoort tweezijdig afgewerkt met geborsteld hout: Pouleyn

Editor: Media team

Datum: 11-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living