Metalura, glassysteem, tuinkamer, terrasbeglazing, overkapping

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952CA Alblasserdam

 

Heerlijk buitenleven door terrasbeglazing | Metalura

Het vooraanzicht van deze overkapping heeft een gigantische wow-factor. Deze slimme opzet is gewoonweg oogstrelend, want iedere liefhebber van in- en exterieur kan niet ontkennen dat symmetrie de echte smaakmaker is in elk interieur. Symmetrie zorgt voor ritme en regelmaat en daarin vinden we rust. Deze overkapping fungeert als ontspanningsruimte. Het mooie ervan is dat je echt even helemaal weg bent van thuis, omdat de ruimte zich achterin de tuin bevindt. De terrasbeglazing van Metalura zorgt ervoor dat het hier optimaal genieten is, weer of geen weer.

Metalura, glassysteem, tuinkamer, terrasbeglazing, overkapping

Veel mogelijkheden

De keuze voor het Metalura-systeem was snel gemaakt. Een professionele aanpak en een volledig op maat gemaakt systeem waren belangrijke wensen van de bewoners. Het schuif-/draaisysteem geeft een andere dimensie aan de overkapping, omdat je er meteen veel meer mogelijkheden mee creëert. Zo laat je de boel strak dicht in de winterperiode en verwarm je de ruimte, wat geen enkel probleem is met de optimaal isolerende systemen van Metalura. Dit bedrijf is namelijk ontzettend ver in hun techniek. Zo ver zelfs, dat beslagen terrasbeglazing ook definitief verleden tijd is.

Combinatie van systemen

Er is hier een combinatie gemaakt van twee populaire systemen van Metalura, namelijk het glazen draai-/vouwsysteem voor de ultieme flexibiliteit waar het Hollandse weer om vraagt en het Steel-ART-systeem als stijlvolle toevoeging. Die keuze is eigenlijk heel vanzelfsprekend: je wil de wand van terrasbeglazing kunnen opengooien zodra het mooi weer is, zodat je vanuit de hottub ook de zonnestralen kunt vangen. Een volledige flexibele wand is eigenlijk zonde, want je mist dan toch een stukje uitstraling. Dus die combinatie met de vaste wanden in de stalenframestijl links en rechts is een sublieme oplossing. Zo heb je het beste van twee werelden. De overkapping hier behelst de hottub, een eetgedeelte en een loungeroom; de drie basisingrediënten voor optimaal genieten in je eigen achtertuin!

Metalura, glassysteem, tuinkamer, terrasbeglazing, overkapping

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____

____

Meer projecten bekijken van Metalura?