Hedendaagse woning met interessante bakstenen muur

Petersen Tegl

In London werd in 2019 deze bijzondere woning opgeleverd. Vanaf buiten lijkt het een eenvoudige woning en springt hij er in eerste instantie niet zo zeer uit. Maar eenmaal binnen en aan de achterkant van het prachtige huis zie je dat de woning vol fantastische verrassingen zit. Petersen Tegl was verantwoordelijk voor de mooie bakstenen gevelbekleding die volledig past bij de stijl van het huis. De bakstenen muren zorgen ervoor dat de woning uniek en bijzonder wordt.  

Bakstenen, Petersen Tegl, woonkamer, steunmuur, achtertuin, The Art of Living

De aanbouw 

Sta je achter in de tuin van de woning dan kijk je recht tegen de aanbouw aan. De aanbouw oogt een stuk moderner en werd opgebouwd aan de hand van verscheidende materialen. Er werd voor gekozen bakstenen te combineren met veel hout en een dak dat gemaakt lijkt van ijzeren platen. De combinatie van deze materialen  is er niet een die je alledaags ziet en dat maakt het huis juist aangrijpend. De grijze kleur van de bakstenen en het donkere hout versterken elkaar, waardoor een tijdloos geheel is ontstaan. De stenen komen van Petersen Tegl en vormen allemaal samen een massief bouwwerk dat stevig staat. 

Onderdeel van het interieur 

Toch werden de bakstenen niet alleen buiten toegepast. Er werd voor gekozen de buitenmuur naar binnen door te trekken en deze vervolgens niet te stuken. Hierdoor wordt de bijzondere stenen muur onderdeel van het interieur. Ook in het interieur werden dezelfde materialen en kleuren gebruikt zo als die je kon zien in het exterieur. Wederom veel donker hout en toepassingen in een lichtgrijze kleur. Dit zorgt ervoor dat binnen- en buitenruimte één worden. Dat gevoel wordt alleen maar versterkt door de grote ramen en glazen deur. 

Over Petersen Tegl

Petersen Tegl is een Deens familiebedrijf dat baksteen- en tegelproducten produceert. Hierin stellen zij vakmanschap en karakter voorop. De helft van hun producten wordt handmatig geproduceerd en zijn helemaal naar wens vorm te geven. Je kunt er volledig je eigen draai aangeven waardoor jouw gevel het sieraad van de woning wordt.  

Editor: Media team

Datum: 22-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: French+Tye