previous arrow
next arrow
Slider

  • Architect
    TAIL architectuur & interieur
    Lendelede | www.tail.be
  • Hoofdaannemer Ruwbouw
    Maes Woningbouw
    Dilsen-Stokkem
  • Interieur
    NV Schreurs Project
    Oudsbergen | www.schreurs-project.be
  • Haard
    Gijsens Haarden
    Diest | www.gijsens.be

Hedendaagse villa vol vakantiegevoel | TAIL Architectuur

De voorbereiding van het bouwproces van deze hedendaagse villa had letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde. Het 2.400 m2 grote perceel vertoonde immers een aanzienlijke helling met een niveauverschil van maar liefst anderhalve meter. Een pittige uitdaging, maar de bouwheren hebben dit kunnen amenderen, zodat de wens van het bouwen van een moderne woning met een warm en speels karakter uitkwam. Deze villa is ontworpen door Tail Architectuur, een bureau dat bij al zijn projecten een coach probeert te zijn voor zijn opdrachtgevers, zowel esthetisch en emotioneel als budgettair of puur praktisch op vlak van bouwproces en coördinatie.

Hedendaagse villa, Tail Architectuur, the art of living

De haard vormt de scheiding tussen eet- en zitruimte en werd geleverd door Gijsens uit Diest. Boven de haard werden LED strips geplaatst, wat zorgt voor een bijzonder effect.

Lengte in de woning

Het eerste wat in het oog springt zijn de verspringende dakvlakken en met uitkragingen en antraciete tegelpannen. De woning is in de lengte gebouwd en bestaat uit meerdere domeinen die subtiel met elkaar verbonden zijn. Achter de grote, bruine, pivoterende voordeur ligt de ruime inkomhal, volledig in eiken vloerbekleding. Een tevens met eiken beklede trap leidt naar de verdieping. De trap is voorzien van subtiele verlichting met zowel een praktische als een esthetische functie. In de gang naast de trap werd aan het eind een spiegelwand geplaatst voor een mooi ruimtelijk effect dat iedere hedendaagse villa wil uitstralen.

Hedendaagse villa, Tail Architectuur, the art of living

De hoofdaannemer bij dit project was Maes Woningbouw uit Dilsen. Het Dekton keukenblad is afkomstig van Cosentino.

De keuken werd uitgevoerd in hoogglans laminaat en een Dekton werkblad. NV Schreurs Project was verantwoordelijk voor het maatwerk interieur en de keuken.

Keuken met zwart en wit

Via een plafondhoge pivoterende deur kom je in de keuken met ontbijthoek. De keuken is een witte oase van sereniteit en biedt ruimte aan alle kookwaren. De opvallende werkbladen van het royale keukeneiland en het kookgedeelte bestaan uit zwarte Dekton. Boven het keukeneiland werd een lichtgevend spanplafond aangebracht. Een lange zichtas voor het keukeneiland loopt van de ontbijthoek tot de orangerie aan het andere eind van de woning. De eettafel zweeft midden in de ruimte zodat de royale vierkante meters extra benadrukt worden.

Hedendaagse villa, Tail Architectuur, the art of living

Het meubilair werd uitgezocht bij Meubelen Ponsaerts in Rillaar.

De Schüco kozijnen voldoen perfect aan de hoogste eisen op het gebeid van kwaliteit, levensduur, design, comfort en veiligheid. Vanaf de eettafel kijk je uit over de tuin en de paardenweide.


“Vanuit de keuken, de ontbijthoek en de orangerie genieten de bewoners van een prachtig zicht op de tuin”


De binnendeuren werden gerealiseerd door Brems doors. De domotica-installatie van IPBuilding maakt het mogelijk om diverse sferen te creëren en de muziek per kamer te bepalen.

Ode aan licht en zicht

Naast de uitspringende orangerie werd een tweede, overdekt terras gebouwd. De verspringende plafonds en het haardmeubel zorgen voor een visuele afscheiding tussen eet- en zitruimte. Een uitgespaarde rand bovenaan is voorzien van LED-strips. Licht en zicht stonden bovenaan het verlanglijstje van de bouwheren van deze hedendaagse villa en dat werd een constante doorheen de hele woning. Waar men ook kijkt, overal is wel ergens een doorkijk naar buiten, met een prachtig zicht op de tuin en paardenweide.

Hedendaagse villa, Tail Architectuur, the art of living

De dressing beslaat maar liefst 18m2 en is de droom van iedere vrouw.

Hedendaagse villa, Tail Architectuur, the art of living

De w-installatie werd geïnstalleerd door EcoPuur.

Het tuinontwerp was in handen van tuin- en landschapsarchitect Magy Sools. De tuin is georiënteerd op het oostnoordoosten, maar vangt toch op ieder moment van de dag zon. Voor de drie kinderen is er volop speelruimte voorzien in de grote tuin.

Unieke details

De nachthal boven is voorzien van een glazen balustrade. Hier bevinden zich drie nagenoeg identiek uitgevoerde kinderkamers. Leuk detail: het blad van het badkamermeubel in de kinderbadkamer bevat drie lavabo’s naast elkaar. Op de verdieping werden deuren met onzichtbare kaders gebruikt die een oogstrelend effect hebben. Verder treffen we hier een tv- en ontspanningsruimte aan en een extra badkamer. De master bedroom beschikt over een eigen avondterras. De douche werd uitgevoerd in witte mozaïektegels en voor de kasten vinden we ook hier wit hoogglans laminaat terug. De spiegel boven het badkamermeubel is perfect uitgelijnd op de omringende kasten. Aansluitend werd er ook een grote dressing van bijna 18 m2 ingericht met een centrale zitbank en een volledige spiegelwand.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten zien van Tail Architectuur?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!