Hedendaagse villa | Studio Segers, the art of living
Hedendaagse villa | Studio Segers, the art of living
Hedendaagse villa | Studio Segers, the art of living
Hedendaagse villa | Studio Segers
Hedendaagse villa | Studio Segers
Hedendaagse villa | Studio Segers
previous arrow
next arrow

Warme hedendaagse villa | studio segers architecten

Deze hedendaagse villa in het groen ontsluiert zich als een licht blokvormig volume, aan de voorzijde haast volledig gesloten, maar achteraan helemaal open om maximaal van licht en groen te genieten. Eén langgerekt geheel van dito volumes, carport incluis. Een waaierende hoek, waarbij het perceel optimaal wordt benut in een open L-vorm, zorgt voor een maximale ruimte beleving. Chris-Laurenz Liesenborghs van studio segers architecten kiest daarbij voor functioneel, conceptueel leefcomfort.

Hedendaagse villa | Studio Segers, the art of living

Keuken: Gopa. Vloer: Corthout Betonvloeren. Schilderwerken: Reykens Michiel.

Leverancier natuursteen: Tuytelaers. E-Installatie: Camerman Electro.

Eerlijke materialen

Het uitgangspunt voor het bouwen van deze hedendaagse villa was een tijdloze, gestileerde, comfortabele woning te ontwerpen, met eerlijke materialen, waar de bewoner door toevoeging van zijn eigen objecten, de ruimtes smaakvol en persoonlijk kan inkleden. En omdat smaken doorheen de tijd wel eens durven te veranderen koos hij voor een uitgepuurd interieurconcept. Dat begint reeds bij het exterieur waar het contrast tussen de lichte façadestenen en de zwarte toets van het buitenschrijnwerk meteen opvalt. De doorkijkjes bij de carport en het terras zorgen ervoor dat de voorgevel, hoewel gesloten, toch een minimale transparantie voorzien.

Gyproc en pleisterwerken: BMH Binnenhuisafwerking Mulders-Hilven.

Hedendaagse villa | Studio Segers, the art of living

Sanitair: Lurisa.

Ruimtebeleving

De inkomhal is dubbel hoog gepositioneerd, waarbij de imposante pivoterende voordeur je rechts richting kantoor leidt, maar in de andere richting de privévertrekken onthult. Leuk is dat door de grote raampartijen vanuit het kantoor, door de specifieke L-vorm, er steeds een visueel contact is met de private delen. Het maakt thuiswerken toch iets intiemer en persoonlijker. Die persoonlijke levenssfeer valt meteen op wanneer we door de lange, smalle en hoge gang, met gastentoilet, naar de keuken en leefkamer gaan. “ We hebben bewust weinig deuren voorzien om een open geheel te creëren”, luidt het.

Buitenschrijnwerk: Jaeken. Chapewerken: Wilro BVBA. Gevelstenen: Mbi. Buitenschrijnwerk: Jaeken. Ontwerp interieur, exterieur & tuin: studio segers architecten.

Hedendaagse villa | Studio Segers, the art of living

Gevelstenen: Mbi. Ruwbouwwerken: Algemene Bouwonderneming Van Lee Julien.

Hotelwellness

De overloop, grenzend aan de vide, loopt feilloos over in de master bedroom. Vanuit het bed, dat vrijstaand lijkt te staan door de aanpalende inloopdressing, heb je een prachtig zicht op de tuin en het achterliggende landschap. Aansluitend in dezelfde ruimte is er de royale badkamer, met ligbad, douche en uitgeholde stenen als waskommen. De badkamerwand is uitgevoerd in decoratief stucwerk dat mooi overgaat in de tinten van de vloer.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: studio segers architecten

____
Wil je meer zien van studio segers architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!