QTD, Interieur, Bank, Lounge, Sofa, Ramen, Shutters, Zonnewering, Woonkamer, Living, Verlichting, Haard, Kachel, Design,

Authentieke details in een hedendaagse villa | QTD-interieurarchitecten

De bewoonster wilde een ingrijpende verbouwing laten plaatsvinden, zodat de indeling geheel aan haar eisen zou voldoen. Zij wilde van de woning met gedateerde inrichting en originele details een mooie lichte en hedendaagse villa maken die gemakkelijk in onderhoud zou zijn, een beetje strak, niet te modern en zeker niet landelijk. Zij zocht een interieurarchitect die het gehele project zou kunnen begeleiden. De bewoonster wilde wonen in een ruim en overzichtelijk huis waar wonen en werken goed gecombineerd kon worden. Alle ruimten moesten praktisch en overzichtelijk ingericht zijn. Na het werk moest alles opgeborgen kunnen worden en de volgende dag snel gebruiksklaar kunnen zijn.

De woning had bij aankoop een dichte keuken zonder daglicht, een diamantvormige uitbouw die geen echte functie had en een open rechte trap naar de verdieping die niet meer aan de veiligheidseisen voldeed.

Keuken wordt het hart van de woning

QTD interieurarchitecten stelde voor om van de woonkeuken het hart van de woning te maken die in directe verbinding zou staan met de uitbouw en de living. Op deze manier werd een grote lichte open woonkeuken gecreëerd waar enkele donkere accenten het wat pittiger maken.

U komt de woning binnen via de hal waar drie totems staan met daarboven drie hanglampen. De totems kunnen in de toekomst tevens een plek zijn waar kunst op uitgestald wordt. Vanuit de hal komt u direct in de grote open woonkeuken en living. In de hal, keuken en wasplaats liggen keramische tegels van Floor Gres.

Lichte woonkeuken

In de woonkeuken werd een groot kookeiland van bijna vier meter geplaatst. Het blad loopt naadloos door in de spoelbak en is van Hi-Macs. De inbouwapparatuur van de keuken is van verschillende merken. De inbouwovens zijn van Miele, de kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem is van Bora. Om het kookeiland is indirecte verlichting aangelegd. Deze verlichting geeft de keuken een uitnodigende uitstraling. De living heeft een gashaard van Bellfires. Naast de woonkeuken is de ruime wasplaats c.q. bijkeuken.


QTD interieurarchitecten stelde voor om van de woonkeuken het hart van de woning te maken.


QTD, Interieur, Keuken, Strak, Minimalistisch, Kookeiland, Maatwerk

Aansluitingen kunstig weggewerkt

De werkruimte op de begane grond is ruim en licht en is voorzien van veel kastruimte. Het bureau heeft een groot werkblad met een sleuf voor alle snoeren. Onder het bureau staat een kastje in een conische vorm waar alle aansluitingen voor de apparatuur kunstig in weggewerkt zijn. De bureaustoel is van Zuiver en de lampen zijn van Stéphane Davidts.

Het kantoor heeft een glazen deur met een stalen frame en staat in directe verbinding met de living en de woonkeuken. In de living en het kantoor ligt parket van Z-Parket.

QTD, Interieur, Bank, Lounge, Sofa, Ramen, Shutters, Zonnewering, Woonkamer, Living, Verlichting

Dorothée Decoratie zorgde voor de houten jaloezieën en de gordijnen, gefabriceerd door Diaz Sunprotection NV.

QTD, Interieur, Bank, Lounge, Sofa, Ramen, Shutters, Zonnewering, Woonkamer, Living, Verlichting, Haard, Kachel, Design,

De haard van AMA haarden geeft de woning letterlijk en figuurlijk warmte.

QTD, Interieur, Stoelen, Eetkamer, Eettafel, Serre, Tuinkamer, Verlichting, Groen, Beplanting, Tuin

De uitbouw had voorheen geen duidelijke functie. Nu is het er gezellig zitten met uitzicht op de tuin.

Verticale lijnen

Via de open trap loop je naar de masterbedroom en de twee extra slaapkamers. De trap is gezandstraald en gebeitst en voorzien van een nieuwe armleuning en balustrade. Als je naar beneden kijkt, zie je de gashaard waarvan de schacht doorloopt tot aan het dak. Hiernaast is een kast gesitueerd die in dezelfde verticale lijn naar het dak loopt. Hierdoor wordt het niveauverschil van de begane grond met de vide benadrukt.

De trap naar boven is van Staalstudio en de balustrade van Vermonden.

Speels badkamermeubel

De masterbedroom is voorzien van een maquillagetablet over de gehele breedte van de kamer en heeft een en suite dressing met veel kastruimte. Het ladenblok in het midden van de dressing breekt de ruimte op speelse wijze. De indirecte verlichting geeft het een luxe uitstraling. Naast de dressing ligt de badkamer. De uitdaging was om deze zo ruim mogelijk te doen ogen. Het raam van de badkamer zit op circa 80 centi- meter hoogte en dat had bij een standaard badkamermeubel nooit mooi ingepast kunnen worden. Nu is er met verschillende hoogtes van het blad gespeeld. De subtiele verlichting onder het blad met de wastafels geeft het geheel een nog speelser effect. De badkamer oogt nog groter door de grote spiegel die op de achterwand is geplaatst. De inloopdouche en het toilet zijn via een glazen wand gescheiden van de badkamer.

Bij het badkamermeubel is gespeeld met hoogtes, wat benadrukt wordt door de verlichting.

Slaapkamers delen badkamer

De badkamer van de gastenkamers is tussen de twee slaapkamers in geplaatst en is voorzien van een douche en toilet. De slaapkamers hebben tevens een eigen lavabomeubel.


“Het moest een ruim en overzichtelijk huis worden waar wonen en werken goed gecombineerd kon worden”


De warme houten vloer werd geleverd door Z-parket en gelegd door De Parketteur.

Grondige renovatie

De bewoonster is zeer tevreden met haar nieuwe woning. Ze wilde het graag goed organiseren en was tijdens het proces enorm betrokken. Het project is in vier maanden gerealiseerd. Dit is een zeer snelle doorlooptijd van een dergelijke grondige renovatie.

 

___

Tekst: Linde ten Broek

Fotografie: Hendrik Biegs


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!