Hedendaagse villa met zwembad en poolhouse

Norm Architectuur

Architecten Philippe Houben en Michel Servaes van Norm Architectuur ontwerpen hedendaagse woningen met zowel moderne als klassieke elementen. Voor deze woning in Tongeren kregen ze de opdracht om een moderne villa, met poolhouse, te ontwerpen met vooral veel daglicht. Dat dit is gelukt blijkt niet alleen aan de buitenzijde, maar ook meteen na binnenkomst.


Benedenverdieping

Poolhouse, zwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Stalen deuren

ANYWAYdoors

Aluminium kozijnen

Sapa by Hydro

Keukenblad

Cosentino

Voldoende daglicht

Het eerste wat opvalt wanneer je de woning binnenkomt, is het vele licht. Aan alle kanten van de woning zitten ramen, maar het meeste licht komt van de achterzijde. Hier bevindt zich een stalen schuifdeur die de gehele leefruimte met de tuin verbindt. Zelfs in het toilet en de badkamers bevinden zich ramen. Het leefgedeelte ligt in één lijn: living, eethoek en keuken, waarbij de living gescheiden wordt van de rest door een houten wand met daarin een doorkijkhaard. De gehele benedenverdieping wordt gekenmerkt door lichte kleuren, waaronder grote, witte tegels. Het dekton keukenblad is niet alleen praktisch, het is ook mooi met de met de nerven, die het een marmerlook geven. Contrast wordt bereikt met de houten wand, de donkere ovale eettafel en de stalen deuren. Verrassend is de tweede keuken die zich achter de open leefkeuken bevindt. Dit was een wens van de bewoonster, vertelt ze: “Koken is erg belangrijk voor ons gezin. Mijn dochter kookt ook graag en hier hebben we alles wat we nodig hebben.”


Bovenverdieping

Poolhouse, zwembad, The Art Of Living

Hotelsuite

Op de eerste verdieping vinden we twee slaapkamers en een badkamer voor de kinderen. De ouders hebben een eigen gedeelte dat ze zelf hun hotelsuite noemen. De ruimte straalt warmte en rust uit met de donkere wand achter het luxe bed en de grote dressing in het midden. Daarachter bevindt zich een heerlijke badkamer waar de bewoners elkaar nooit in de weg hoeven lopen. Een dubbele wasbak met grote, ronde spiegels erboven biedt voldoende ruimte, net als de inloopdouche die plaats heeft voor twee personen. Net als de ruimtes op de benedenverdieping zijn alle slaapkamers gericht op de tuin.


Zwembad

Poolhouse, zwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van het zwembad

Glazen schuifdeuren

Sliding Glass

Buitenschrijnwerk

Alu2+
Poolhouse, zwembad, The Art Of Living

Zwembad en poolhouse

Toen de bewoners de kans kregen om dit kavel te kopen, kochten ze meteen de naastgelegen kavel erbij. Misschien dat daar in de toekomst nog gebouwd wordt, maar nu vormt het gedeelte naast het huis een mooie zijtuin. De moderne stijl komt in de tuin terug door middel van rechte vlakken waar stenen, split en planten zijn gecombineerd.Het centrale punt in de tuin is het zwembad, met daarachter een riant poolhouse met een verschuifbare glazen wand. Aan het zwembad kunnen de bewoners genieten op de heerlijke ligbedden. De poolhouse biedt extra ruimte en daardoor extra genot. De bewoners hebben het er dan ook erg naar hun zin; “Alle credits gaan naar de architecten, die ons goed aangevoeld hebben en die er altijd voor ons waren. We zijn niet alleen zelf heel blij met het resultaat, we krijgen ook zeer veel positieve reacties uit onze omgeving.”

Editor: Media team

Datum: 14-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: German Bourgeat