Hedendaagse villa | Leers & Partners
Hedendaagse villa | Leers & Partners
Hedendaagse villa | Leers & Partners
Hedendaagse villa | Leers & Partners
previous arrow
next arrow

Hedendaagse villa | Leers & Partners

Moderne woning met open ruimte

Leers & Partners architecten maakte het ontwerp voor een strakke, hedendaagse villa. De eigenaars wilden een moderne woning met veel open ruimte. Bovendien was het voor hen belangrijk dat álle werken via de architect zouden verlopen. Dus nam Leers & Partners architecten zowel het interieurontwerp als de schilderwerken, de lichtstudie en de tuinverlichting voor haar rekening. Alles in één totaalpakket.

Voor de ruwbouwwerken van deze rechthoekige woning deed de architect een beroep op H.B.K. construct. De voorkant van de woning is vrij gesloten, met een sectionaalpoort van Vabo Poorten, terwijl de achtergevel volledig open is. Alle buitenschrijnwerk werd gerealiseerd door de firma Tops-Schaut en de witte gevelbepleistering is het werk van MA gevelbepleistering.

Minimalistische keuken

Rekening houdend met de vraag naar veel open ruimtes werd er boven de zitruimte met open haard een vide gecreëerd, waardoor het plafond én de ramen 6 meter hoog zijn. De eethoek ernaast heeft een normale plafondhoogte. De minimalistisch witte keuken werd volledig op maat gemaakt en geplaatst door keukenspecialist Interpoint. De afzuiging van de keuken zit verstopt in de bovenkasten zonder dat er een rooster zichtbaar is.

Minimalistische witte keuken, Interpoint, maatwerk, verstopte afzuiging, hedendaagse villa, Leers & Partners

De minimalistische keuken waar zelfs geen afzuigingsroosters te zien zijn.

Minimalistische witte keuken, Interpoint, maatwerk, verstopte afzuiging, hedendaagse villa, Leers & Partners


“De minimalistisch witte keuken werd volledig op maat gemaakt”


Woonkamer, living, hoge plafonds, hoge ramen, veel licht, vide, televisie, Kast-ID, tv-meubel, hedendaagse villa, Leers & partners

Het tv-meubel en de kubus naast de bank werden gemaakt door Kast-ID uit Brugge.

Woonkamer, living, hoge plafonds, hoge ramen, veel licht, vide, televisie, Kast-ID, tv-meubel, hedendaagse villa, Leers & partners

Van boven tot beneden werden de elektrische installaties en domotica verzorgd door Elektriciteitswerken Noppe.

Witte trap
De trap is een mooi staaltje vakmanschap van Metal Shape. De open trap bestaat uit een staalstructuur volledig bekleed met mdf en is vervolgens witgelakt. Op de eerste verdieping komt de trap uit op de nachthal vanwaar je dankzij de vide een open zicht hebt op de tuin en op de leefruimte.

Open plan
Op de bovenverdieping is er een grote slaapkamer die overloopt in de badkamer. Beide kunnen van elkaar gescheiden worden door een schuifwand van 6 meter lang. Drie houten panelen schuiven over elkaar en kunnen volledig in een nis achter de dressingkasten verdwijnen. De schuifwand is het werk van de firma Welleman, net als alle op maat gemaakte kasten.

Comfort
In de badkamer is alle comfort aanwezig: een vrijstaand bad, een dubbel lavabomeubel en een douche. Alle sanitaire toestellen komen van Desco Wijnegem en werden met zorg geplaatst door erkend installateur Dave Pacquee. De douche is een doorloopdouche; je kunt hem langs beide kanten betreden. De inox goot is perfect in het midden geplaatst, zodat er geen water op de badkamervloer terechtkomt. De tegelwerken in de douche werden verzorgd door Gebr. Segers.

Slaapkamer, badkamer, vrijstaand bad, dubbele lavabomeubel, master bedroom, Desco Wijnegem, Dave Pacquee

De waskommen van Alape geven de open badkamer extra uitstraling.


“De douche is een doorloopdouche; je kunt hem langs beide kanten betreden”


De trap bestaat uit een staalstructuur, bekleed met mdf.

Lichte zolder
De zolderverdieping is een volledig open ruimte. Hij is zo ontworpen dat er geen obstakels of dakspanten in de weg zitten. Hij kan ingedeeld worden naar wens van de bewoners en gebruikt worden als kinderkamer, een hobbykamer of een extra zithoek. Dankzij de glazen zijkant van het dak komt er voldoende licht binnen.

Energiezuinig
De hedendaagse woning beschikt over zonnepanelen, een ventilatiesysteem en een warmtepomp. Aangezien het hier om een moderne woning gaat met een groot glasoppervlak is er gekozen voor het droge vloerverwarmingssysteem van Briotherm. Deze vloerverwarming maakt door de dunnere vloeropbouw een snelle regeling mogelijk. Het droge vloerverwarmingssysteem gekoppeld aan een condenserende gasketel maakt een energiebesparing mogelijk tot 30 %. De ventilatie en isolatie is verzorgd door Iso-Mobil.

Optische illusie
De verkavelingsvoorschriften verplichtten een hellend dak, maar dat is niet echt in lijn met het idee van een moderne woning. Daarom is er gekozen om het dak los te trekken van de voorgevel en de zijmuren. Nu ziet het dak eruit als een autonoom volume dat op een plat dak is geplaatst. Vanuit de tuin gezien lijkt het een woning met een plat dak, maar toch staat er een zadeldakvolume op.

 

 

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: Hendrik Biegs

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 • Waskommen, Alape België
  Wijnegem | www.alape.com
 • Elektrische installatie en domotica, Elektriciteitswerken Noppe
  Kapellen | www.ewn.be
 • Sectionaalpoort, VABO
  Begijnendijk | www.vabo.eu
 • Alarmsysteem, G4S
  Wilrijk | www.g4s.be
 • Aannemer ruwbouw, H.B.K. Construct
  Wortel (Hoogstraten)
 • Verwarmingsinstallatie, Briotherm
  Waarloos | www.briotherm.be