Hedendaagse villa die werken en wonen perfect integreert

CH Architecten

De glazen voordeur bevindt zich in de voorgevel, teruggetrokken tussen het garagegedeelte links en de praktijkruimte rechts. Om geen plaats te verliezen aan extra circulatie en wachtruimte werd beslist om de hal zowel privé als professioneel te gebruiken. Op de vloer liggen 120 x 240 cm grote marmeren platen in de marmersoort for di bosco. De grootte van deze platen vermijdt een overdaad aan voegen. Verder werd in de hal gewerkt met kastenwanden en een zitbank in donkere, manueel gepatineerde fineereik. Ook in het gastentoilet werden natuursteen en donkere fineereik toegepast. De praktijkruimte rechts werd compact gehouden met enkel een bureau en een behandeltafel.


Woonruimte

Keuken, Hedendaagse woning, CH-Architecten, The Art of Living
Keuken, Hedendaagse woning, CH-Architecten, The Art of Living

L-vorm voor optimaal contact met buiten 

De gelijkvloerse leefruimtes staan, dankzij de grote schuiframen, in rechtstreeks contact met de tuin en het terras. Er werd met een L-vorm gewerkt, waarbij de keuken een centrale plaats inneemt. Aan de ene zijde hiervan bevindt zich de living, aan de andere de eetplaats. Het minimalistische raamschrijnwerk van Schüco is uitermate licht en slank, waardoor binnen slechts enkele dragende kolommen noodzakelijk waren, mooi uitgelijnd op het schrijnwerk. Om de lichtheid van het geheel nog meer te onderstrepen werden bepaalde hoekverbindingen in glas op glas uitgevoerd. 

Warme en gezellige toetsen 

In de living met eiken parketvloer werd een kamerbrede haardwand geplaatst in manueel gepatineerde fineereik, op een sokkel van fior-di-bosco-marmer. De houtnerven van kastenfronten werden haaks op elkaar verwerkt voor een speels effect. Centraal bevindt zich de tv, links hiervan de gashaard. In het rechtervolume werd een nis uitgespaard met koperkleurige rugzijde en dagkanten. Verder zorgen diverse andere koperen accenten, zoals strips en platte handgreepjes voor een bijzonder warme toets. 


Keuken

Keuken, Hedendaagse woning, CH-Architecten, The Art of Living

Badkamer

Keuken, Hedendaagse woning, CH-Architecten, The Art of Living

Openheid naar de tuinzijde 

Via de eiken trap met Z-vormige treden komen we in de nachthal boven. De zwarte stalen handgreep van de trap beschikt over een ingefreesde ledlijn. De nachthal zelf wordt extra verlicht met een naadloos ingewerkte vlakke lichtkoepel. Alle slaapkamers bevinden zich achteraan aan de tuinzijde voor een maximum aan privacy én contact met de tuin. Om dezelfde reden werd in de master-slaapkamer gewerkt met een imposant hoekraam met glas op glas verbinding. Op de verdieping werd een eiken parket geplaatst, behalve in de badkamer. De kastenwanden in de dressing zijn uitgevoerd in een donker laminaat. De dressing bevindt zich tussen de master slaapkamer en de badkamer. In de master- badkamer vinden we een inloopdouche achter een glazen wand en een vrijstaand ligbad voor een kamerhoog raam dat uitkijkt over het weelderig bladerdek van de omringende bomen. De vloer en alle wanden zijn afgewerkt in mortex. Het kraanwerk is bronskleurig. 


Exterieur

Keuken, Hedendaagse woning, CH-Architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Buitenschrijnwerk

Schüco Belgium

Perfecte overgang tussen groen en wonen 

De woning beschikt over twee grote terrassen, waarvan één uitspringend en overkapt. Het overkapte gedeelte bevindt zich in het verlengde van de eetplaats. Op de vloeren werd gewerkt met keramische tegels. De overkapping is voorzien van een aantal kolommen, waarvan één dragend en de rest puur esthetisch. Het ritmische en verticale effect van deze kolommen verwijst tevens naar de stammen van de ormringende bomen. 

Editor: Media team

Datum: 03-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Michiel Vergauwe