imore, interieur, design, interieurontwerper

Witte hedendaagse architectuur | imore

Wit wordt niet vaak met passie geassocieerd, behalve door wie bezeten is van een strakke, hedendaagse architectuur. Met deze nieuwbouw gezinswoning hebben de interieurarchitecten van imore bewezen dat wit niet zomaar wit is en al zeker niet kil, maar sterk bepalend voor de sfeer en de beleving in en rond de woning. Het vakantiegevoel is nooit ver weg!

Inspelen op de oriëntatie

De woning werd opgetrokken uit een snelbouwsteen, bekleed met een witte crepi. Enkel aan de achtergevel werd gewerkt met donkere steenstrips om te harmoniëren met de gevel van de achterliggende garage, die reeds in een eerdere fase gebouwd was. Het concept van de woning werd hoofdzakelijk bepaald door het lange, smalle bouwperceel en door de oriëntatie.


“Wit is niet kil, maar sterk bepalend voor de sfeer en de beleving in en rond de woning.”


hedendaagse architectuur, imore, the art of living

De bouwheer ontwierp de woning zelf, samen met de interieurarchitecten van imore.

Totale openheid

De voorgevel is volledig gesloten. Het wit van de muren contrasteert met een horizontale balk in zwart aluminium schrijnwerk, waarin ook de garagepoort werd geïntegreerd. De aandacht wordt in eerste instantie getrokken door de lichtrijke, en centraal geplaatste, open keuken. Er is veel lichtinval in de keuken dankzij de vide pal erboven en de imposante raampartijen tot helemaal boven in de woning. Het overvloedig binnenvallend licht wordt extra weerkaatst door de hagelwitte gietvloer, die perfect past bij de hedendaagse architectuur.

hedendaagse architectuur, imore, the art of living

De gashaard werd geplaatst door Ecoflames uit Wuustwezel.

hedendaagse architectuur, imore, the art of living

hedendaagse architectuur, imore, the art of living

De gordijnen zijn van Mertens Interieur.

De zwevende houten trap werd geplaatst door Trappen Lauwers.

Intelligente ruimtedefiniëring

Jelle Van Laer van imore: “We hebben deze woning ontworpen als één grote, open ruimte. In het kader van ruimte-optimalisatie proberen we zoveel mogelijk wanden en circulatieruimtes te vermijden. Voor een logische ruimte- en functiedefiniëring maken we liever gebruik van wisselende vloerbedekkingsmaterialen omdat deze het gevoel van openheid niet in de weg staan. Hoge plafonds en kamerhoge deuren benadrukken die rustgevende belijning. Door de grote glaspartijen en de verspringende zijgevel werd een ideale relatie met buiten bewerkstelligd.”

De jaloezieën werden geleverd door VdS Decor.

hedendaagse architectuur, imore, the art of living

De hoge puien bieden veel licht en een prachtig uitzicht op de tuin.

Een maximum aan natuurlijk licht

Bovenaan de trap bevindt zich de nachthal met een vide, welke is afgeschermd door een glazen balustrade. Vanaf de nachthal kijkt men uit op de woninghoge glazen wand, die uitgeeft op het zuiden. Om oververhitting in de zomer tegen te gaan, is deze voorzien van automatische en onzichtbaar geïntegreerde zonnescreens.


“De voorliefde voor wit en doorgedreven uitlijningen wordt bewust gecombineerd met warme, eerlijke materialen.”


Het werkblad van Solid Surface is strak, onderhoudsarm en duurzaam. De keuken is licht en centraal geplaatst, waardoor deze direct de aandacht vraagt.

imore, interieur, design, interieurontwerper

De strakke, tijdloze PU-gietvloer werd geplaatst door het familiebedrijf Bevers bvba – Artfloors.

Privacy primeert

De royale inloopdouche is tegen inkijk beschermd door een donkere glazen wand, die toch voldoende lichtinval mogelijk maakt. Boven de douche bevindt zich bovendien een lichtstraat, waardoor de nood aan kunstmatig licht in de badkamer tot een minimum herleid wordt. In de douche zijn de wanden uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de witte gietvloeren, waardoor het geheel strak en naadloos oogt.

Licht en privacy zijn van groot belang in deze woning. Vandaar de lichtstraal in de douche en de donkere glazen wand. Net als de keuken beneden, is boven de badkamer het centrale punt.

Hedendaagse architectuur

Hanne Aerts van iMore: “Om het ruimtegevoel optimaal uit te spelen, werd ervoor gekozen om vele, zowel horizontale als verticale vlakken in een wit materiaal uit te voeren. Deze witte basis zorgt voor een mooi canvas om te werken met warmere materialen in contrasterende elementen. Deze laatste werden subtiel aangebracht door de hele woning heen. De terugkerende donkere contrasten werden doorgetrokken tot in de kleinste details. Voor de verlichting in de zitruimte werd gekozen voor fijne, zwarte en buisvormige spotjes die zowel gedeeltelijk in het plafond verzonken kunnen worden als uitgetrokken om ze richtbaar te maken. Dit zorgt voor een speelse noot binnen de strakke belijningen van de woning.”

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Jaro van Meeren

___

Wil je meer projecten van imore zien?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 07 | aug | 2019


Tags: , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!