Hedendaags appartement met natuursteen

Britt van Namen

In dit prachtige gerenoveerde tweeslaapkamerappartement aan de rand van Antwerpen, krijgt het begrip woongenot een geheel nieuwe betekenis. Interieurarchitect Britt Van Namen combineerde verfijnde maatwerkdesigns, zachte tinten en natuurlijke materialen, zoals natuursteen, voor een woonsfeer met een luxe sereniteit, die zich uitstrekt tot in de kleinste details. 


Interieur

Natuursteen, Britt van Manen, Hotelsfeer, The Art of Living

Eenheid creëren  

Wat direct opvalt is het fijne gevoel van eenheid dat je ervaart zodra je de woning binnenstapt. Zo creëert de parketvloer in Hongaarse punt een mooie basis en zorgen de plafondhoge deuren en kasten voor een heerlijke, ruimtelijke beleving. In de lichte woonkamer wordt de aandacht getrokken door een ingebouwde boekenkast, verfraaid met een grove natuursteen. Dit materiaal contrasteert prachtig met de zachte tinten van de legplanken en het andere meubilair. Het beeld van de leefkeuken wordt eveneens bepaald door de bijzondere steensoort. Verticale panelen, tevens vervaardigd uit natuursteen, zorgen voor een stijlvolle afscheiding tussen de keuken en de eetruimte.  


Hotelsfeer

Natuursteen, Britt van Manen, Hotelsfeer, The Art of Living

Een hotelsfeer

Het thuiskantoor staat via twee plafondhoge pocket-deuren in verbinding met een mainsuite, waar het idee van een vijfsterrenhotel is nagebootst. Ook het vrijstaande bad en de subtiel afgescheiden badkamer passen helemaal in de hotelambiance. Door de glaswand is zowel de lichtbeleving alsook het ruimtegevoel in de badruimte vergroot. De hoogwaardige afwerkingsgraad en vele doordachte details versterken het woongenot. In combinatie met het gezellige terras en het prachtige uitzicht vormt de woning de perfecte uitvalbasis voor wie houdt van het stadsleven, maar zich ook wil onderdompelen in een heerlijke hotelsfeer. 

Editor: Media team

Datum: 20-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: German Bourgeat