Haven van rust boven een drukke handelszaak

Sur Mesure

De  opdrachtgevers  van  dit  project,  een  jong  echtpaar  met  twee  kleine  kinderen,  woonden  reeds een hele tijd boven hun drukke handelszaak. Na  zeven  jaar  vertrouwden  ze  Caroline  Pittery  van Sur Mesure Interieur de opdracht toe om het intussen gedateerde woongedeelte om te vormen tot een haven van absolute rust, tijdloos comfort en blijvende verwondering. 


Woonkamer

Appartement, rust, Sur Mesure, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Verlichting

Lightpoint

Schilderwerk

Decupere Decoratie

Het werk stoppen aan de voordeur 

Sur Mesure levert letterlijk en figuurlijk maatwerk af. Dit lijkt misschien wel evident, maar is het niet. Er komt behoorlijk wat inlevingsvermogen bij kijken en het vergt vooral een goed luisterend oor voor de specifieke wensen  van  de    opdrachtgevers.  In  dit  geval  waren  deze  wensen  vrij  duidelijk: de bewoners moesten bij het binnenkomen en het dichttrekken van de deur de werk-stress van zich af voelen afglijden. Bovendien moest het appartement een strakke toch warme en gezellig huiselijke sfeer uitstralen, wat zich vertaalde in de natuurlijke, zorgvuldig geselecteerde materialen en de verfijnde afwerkingen. In verband met de drukke job en de jonge tweeling  was  onderhoudsgemak  eveneens  een  belangrijk  punt.  Het  project vergde structureel enkele grondige ingrepen. Zo  werden alle plafonds 60 cm verhoogd, werden binnenmuren gesloopt om de circulatie aan  te  passen  en  werd  de  vroegere  voorraadkamer  omgevormd  tot  de  mastersuite. De eerste verdieping omvat de inkom, de eetplaats, het salon, de open keuken en de mastersuite. Op de tweede verdieping vinden we nog een kinderbadkamer, twee kinderslaapkamers en een logeerkamer. 


Keuken

Appartement, rust, Sur Mesure, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Verlichting

Lightpoint

Interieur architect

Sur Mesure Interieur

keukenkraan

AQUALEX

Keukenblad

Bert Gruson

Keuken- & meubelmaatwerk

Kaster Keukens

De warmte van donkergebeitst hout

Een lange trap leidt naar de inkom met gastentoilet waar sfeervolle en uitgekiende details meteen de toon zetten. Opmerkelijk hier zijn het handwasbekken in marmer en de duwplaat in lariks, twee materialen die royaal toegepast werden in het hele appartement. Achter een glazen deur wordt het eerste deel van de L-vormige ruimte ingenomen door de eetplek en het salon. Beide zijn met elkaar verbonden door een volledige kastenwand in donkergebeits larikshout, dat door zijn kleur en textuur een warme sfeer oproept. Op de vloer ligt een parket in eik dat doorloopt tot aan de keuken. Bij de eetruimte is een kasten-wand voorzien van een nis, die fungeert als bar en is aangekleed met ingebouwde ledverlichting en accenten in marmer, die fungeert als bar. Daarnaast is een grote gashaard ingebouwd. De lange eettafel is voorzien van een bronskleurige omranding, die mooi harmonieert met het blad in donker hout. Boven de eettafel prijken bronskleurige ringvormige pendels. Ter hoogte van het salon bevindt zich de tv in een uitsparing en is er een tweede nis met ruimte voor familiekiekjes en decoratieve objecten. Zwarte in- en opbouwspotjes zorgen er voor een sfeervolle lichtverspreiding. In het plafond zitten ook luidsprekers verwerkt. De uitnodigende zitbank in een bleke stof werd in een hoekopstelling geplaatst en contrasteert mooi met een designzeteltje in donker hout, voorzien van een zwarte lederen rug en zitting. Het salon bevindt zich aan de straatzijde van het appartement. Hier bevinden zich een rij kleinere ramen, waar de interieurarchitecte eenheid in bracht door er een breed gordijn in één stuk voor te hangen.

Marmer als tijdloze blikvanger
Naast het salon bevindt zich de bijzonder ruime keuken. Als overgang tussen het eiken parket en de keramische keukenvloer werd een sierlijke, koperen uitzettingsband aangebracht. De kleur van de ruwe eiken plankenvloer in het salon en de eetplaats werd afgestemd op het kleurenpalet van de keuken. Als contrast met de donkere houtkleuren in de living en eetplaats werd in de keuken gewerkt met bleek mélèze- larikshout en eikfineer. In de kastenwand werd een nis aangebracht voor de kleine toestellen. Naast de traditionele toestellen werden eveneens een steamer, een extra grote koelkast en een wijnkast geïnstalleerd.Absolute eyecatcher is het port-laurent-marmer dat royaal werd toegepast, onder andere op het majestueuze eiland, dat eveneens voorzien is van een ontbijtzone met zwarte stoffen barkrukjes. Het donkere marmer wordt getypeerd door een mooie en karaktervolle goudkleurige adering. Als kers op de taart werd de marmeren spatwand geplaatst in ‘open boek’.


Badkamer

Appartement, rust, Sur Mesure, The Art of Living

Eiland van rust

De mastersuite, in de voormalige voorraadkamer, bevindt zich drie treden lager op dezelfde verdieping. Hier vinden we aaneengeschakeld de badkamer, de dressing en de masterslaapkamer. De onderbouw van het lavabomeubel is in lariks. Het ligbad is afgescheiden van de inloopdouche met een glazen wand. Boven het bad en het lavabomeubel werd een spiegel geplaatst in een hoek, waardoor de ruimte optisch wordt vergroot. Vloeren, wanden, het lavaboblad en de badomkasting werden uitgewerkt in keramiek. Al het kraanwerk is bronskleurig. Achter de badkamer, als afsluiting met de slaapkamer, bevindt zich de open dressing in lariks. De deur naar de slaapkamer werd nagenoeg onzichtbaar geïntegreerd in de larikshouten wand van de dressing. Airco zorgt voor een aangenaam klimaat en de rust wordt gegarandeerd door het gebruik van akoestische wanden en deuren. In de slaapkamer werd het donkere larikshout herhaald in de nachtkastjes. Op de topverdieping bevinden zich nog twee kinderslaapkamers, een kinderbadkamer en een logeerkamer. Het plafond van de nachthal werd verhoogd en er werden witgelakte houten kasten aangebracht evenals kamerhoge, kaderloze deuren. In de badkamer ligt een keramische vloer en zorgt een accentmuur met kleine keramische tegeltjes voor de afscheiding van de inloopdouche. Interieurarchitecte Caroline Pittery sprong in het hele appartement bijzonder creatief om met de beschikbare ruimte en wist er een tijdloze, warme en relaxte wooncontext te creëren.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 21-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Pilar Shoots