Handige toevoegingen aan je woning die schade tegengaan: drie tips!

Bij het ontwerpen en inrichten van een huis komt heel wat kijken. In, om en onder je woning is er van alles aan de hand. Je hebt dit wellicht niet in de gaten, maar water, spanning en vuil kan flink wat schade aan je woning aanrichten. Gelukkig ga je dit gemakkelijk tegen. Door middel van een aantal handige toevoegingen verminder je een hoop schade. Benieuwd naar hoe jij dit doet? Lees dan snel verder! 

Makkelijke toegang tot ondergrondse systemen

Je hebt het misschien niet altijd door, maar onder je woning is er van alles gaande. De riolering, waterleidingen, en andere kabels zijn mooi weggestopt onder je woning. Toch moet jij of een klusjesman hier soms bij. Een klinkerdeksel biedt veiligheid en een gemakkelijke toegang tot deze ruimte. Het zorgt ervoor dat eventuele brand minder snel de bovengrond bereikt en komt daarnaast met een nette uitstraling. 

Een laag tussen de grond en je vloer

Als er iets in je woning veel te verduren heeft, is het je vloer. Dagelijks wordt er overheen gelopen, valt er iets, en is vocht een vervelende speler. Een ontkoppelingsmat van Storax gaat schade aan de vloer en de grond tegen. Ten eerste vermindert het de spanning en trillingen en gaat het zo schade aan de ondergrond tegen. Daarnaast zorgt het ervoor dat water de ondergrond niet kan bereiken. Mocht je iemand onder je hebben wonen, is het ook geluidsdicht. Een woning is niet compleet zonder een ontkoppelingsmat dus.

Een goede basis van je terras

Ook in je buitenruimte kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken. Tegeldragers, of terrasdragers, zorgen voor een extra laag tussen de ondergrond en het aangelegde terras. Vooral verstelbare terrasdragers nemen een hoop werk uit handen. Je bepaalt gemakkelijk de hoogte en bent een stuk sneller klaar met de klus. Water na een regenbui kan goed weglopen en het helpt bij isolatieproblemen. Zo ga je vocht- en wateroverlast tegen en zo ook schade die het aanricht. 

Zo, drie handige systemen die een hoop overlast tegengaan. Je komt gemakkelijk bij allerlei ondergrondse kabels en leidingen door middel van een klinkerdeksel. Deze komt ook met een nette uitstraling. Om schade door spanning, vocht, en trillingen aan je ondergrond tegen te gaan, installeer je een ontkoppelingsmat. Tot slot werk je met tegeldragers om het terras te verhogen en hier ook mogelijke schade te minimaliseren. Dus, ga een hoop overlast tegen en geef wat extra’s aan je woning!