Handige tips voor het inrichten van een badkamer

Het bouwen of renoveren van een badkamer is geen gemakkelijke klus. Er moeten veel overwegingen en keuzes gemaakt worden als het gaat om het uitkiezen van badkamermeubelen, sanitair en tegels. Het is dus van cruciaal belang om goed te plannen en na te denken over hoe je de badkamerruimte optimaal kunt benutten. In dit artikel delen we een aantal handige tips. Lees snel verder!

Tip 1 – Strategische plekken

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte toewijst voor het sanitair. Als je bijvoorbeeld graag een vrijstaand bad wilt, maar er niet voldoende ruimte voor hebt, dan zal het bad al snel ingesloten lijken. Dat wil je niet. Vermijd bovendien dat het toilet het middelpunt van de badkamer wordt. Laat in plaats daarvan een wastafel of vrijstaand bad, als dit in de badkamer past, het eerste zijn dat je ziet als je de badkamer binnenkomt.

Tip 2 – Een lichtplan maken

Goede verlichting is een essentieel onderdeel van een goed ingerichte badkamer. Zorg er daarom voor dat de spiegelverlichting correct is geplaatst om schaduwen te voorkomen. Ook wandlampen en plafond inbouwspots zijn perfecte lichtbronnen voor functionele verlichting in de badkamer. Sfeerverlichting is daarentegen juist weer een geweldige manier om een meer ontspannen sfeer te creëren in de badkamer!

Tip 3 – Kies voor onderhoudsarme materialen

Duurzame en gemakkelijk te onderhouden materialen, zoals keramische tegels, zijn de beste keuze voor badkamervloeren. Natuursteen ziet er geweldig uit, maar omdat het materiaal poreus is, kan het na verloop van tijd moeilijk worden om goed te onderhouden. Als je toch voor natuursteentegels wilt gaan, zorg er dan voor dat je ze goed afdicht, zodat ze meer waterafstotend zijn! Ook zijn veel mensen dol op een betonvloer, zo ook voor in de badkamer. Dit materiaal is wel gevoeliger voor vlekken en van zichzelf niet perfect waterdicht. Een alternatief kan daarom gevonden worden in betonstuc, ook wel beton ciré genoemd. Het is een waterdichte cementpleister en uitermate geschikt voor renovatie van een bestaande badkamervloer.