Grote keuken, Culimaat, Bob Manders, The art of living

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Ongelooflijk grote keuken | Culimaat

Nog nooit hebben wij zo’n grote keuken voorbij zien komen! Deze keuken heeft namelijk – hou je vast – twee ruimtes in beslag genomen. Zo tref je bij binnenkomst de main keuken, die al prachtig is. Maar ga je het hoekje om, dan kom je in een tweede ruimte, waar gewoon de rest van de keuken staat, opgedeeld in een prachtige kastenwand van vloer tot plafond. Eigenlijk is het gewoon geniaal, want opbergruimte kan je niet genoeg hebben. Dit idee komt van architect Bob Romijnders Architectuur + Interieur. De prachtkeuken is geleverd door Culimaat.

Grote keuken, Culimaat, Bob Manders, The art of living

Persoonlijke touch

De bewoners die al een aantal jaren in een boerderij woonden, wilden hun woning graag een eigen persoonlijke ‘touch’ geven. Zo ontstond een totaalplan, waardoor alle ruimtes ook perfect op elkaar aansluiten. De keuken was bijvoorbeeld voorheen gesloten, dus deze ruimte openbreken was plan A. Je kunt zien dat de belijning zeer verfijnd is toegepast. Zo is het fornuis over de complete lengte van de woning geplaatst, zodat je eindeloos veel ruimte hebt voor het koken. Deze gehele zijde heeft ook een lichtstraat gekregen, zodat je ook goed kunt werken in de keuken op vroege winteravonden. De achterwand is bekleed met betonstuc om het geheel een ruwe touch te geven. Dit materiaal weet het licht prachtig te vangen.

Grote keuken, Culimaat, Bob Manders, The art of living

Onverwoestbaar

Deze strakke, grote keuken behoeft weinig aankleding, omdat de keuken van zichzelf al bijna een kunstwerk is. De kleur zwart als basis zorgt voor dat grote wow-effect. De volledige omlijsting van het eiland in een cementkleur met drukke print maakt het eiland zwaar, waardoor het geheel onverwoestbaar lijkt. De tafel die aan het eiland is vastgemaakt is prachtig contrasterend. Beton en eikenhout blijft gewoon een gouden combinatie. De verlichting erboven is zeer modern, maar misstaat absoluut niet in deze grote keuken.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie:  Joep Rutgers

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?