Grootschalige renovatie resulteert in wonderschoon appartement

DENOLDERVLEUGELS

Voor de realisatie van dit recent opgeleverde appartement ging DENOLDERVLEUGELS de uitdaging  aan om een gedateerde woning te transformeren naar een eigentijdse, luxueuze thuisomgeving.  Het appartement, gelegen in een karakteristiek pand in Amsterdam-Zuid, werd door het architectenbureau voorzien van een volledige renovatie waarbij de voorheen ‘hokkerige’ indeling is omgetoverd naar een open woonbeleving met fijne onderlinge verbindingen. De strakke  belijningen, warme kleuren, rijke materialen en vele persoonlijke items maken dit een woning om heerlijk van het leven te genieten.


Etages

Renovatie, Denoldervleugels, The Art of Living

Luxe en ruimtelijkheid

De opdrachtgevers – een stel met jongvolwassen kinderen – besloten vanwege veranderende  woonbehoeften hun voormalige herenhuis met riant  woonoppervlakte te verruilen voor een tweelaags appartement in Amsterdam-Zuid. Aan DENOLDERVLEUGELS de taak om binnen de twee verdiepingen een gevoel van luxe en ruimtelijkheid te creëren. “In het ontwerp hebben we gekeken  hoe we optimaal gebruik konden maken van de bestaande ruimte,” vertelt architect Florentijn  Vleugels, samen met Bas den Older eigenaar van het bureau. “Dit heeft geresulteerd in een compleet nieuwe indeling. Alle ruimtes zijn nu op een prettige manier met elkaar in verbinding. In de voorgevel is een verdiepingshoge pui gemaakt, zodat over de volledige breedte van de gevel het zonlicht binnen kan vallen. Daarnaast hebben we een nieuwe opgang ontworpen en de trap een andere positie gegeven. Het gecreëerde atrium naar het dakterras zorgt ervoor dat er meer contact tussen de twee  etages is ontstaan”


Bovenverdieping

Renovatie, Denoldervleugels, The Art of Living

Oog voor detail

Werkelijk iedere ruimte is met veel smaak en oog voor detail gerealiseerd. De prachtige woonkeuken is bijvoorbeeld een lust voor het oog. De bistro-achtige sfeer met diverse zitjes maakt het mogelijk om flexibel met de ruimte om te gaan. Naast een centrale living met houtgestookte haard kunnen de opdrachtgevers zich ook terugtrekken in een knusse, met taatsdeuren verbonden ruimte. De fantastische mainsuite, heeft een hotelchique uitstraling dankzij de combinatie van warme kleuren en rijke materialen.

Editor: Media team

Datum: 29-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor hardcoverboek 2022

Fotografie: Peter Baas