Groene tuin, Studio Siebers, Zwembad, Tuindesign, villa

  • Studio Siebers Tuinontwerpers
  • Renseweg 52
  • 5425 PE De Mortel

Groene tuin in de stad waar je optimaal kunt genieten | Studio Siebers

Laat je inspireren door deze groene tuin die Siebers Tuinprojecten onlangs aanlegde voor een gezin in Eindhoven. Het team van Studio Siebers werd in een vroeg stadium bij het project betrokken en maakte een ontwerp dat precies aansluit bij de stijl en uitstraling van de woning. Als in een vloeiende beweging zijn de kleuren en details doorgezet in de lijnen van de tuin en is tevens het contrast opgezocht. Deze groene tuin biedt privacy en is een verlengstuk van de woning. Hier kun je op verschillende plekken in de zon zitten, een duik in het zwembad nemen en onder de oude karakteristieke esdoorn van de schaduw genieten. Laat het voorjaar maar komen!

Alles is in balans

Als we het perceel oplopen passeren we stoere beukenbollen die de entree van de tuin op verschillende plekken markeren. De voortuin straalt rust uit en de bestrating is een combinatie van ruwe donkere basalt keien, grind en sfeerbeton. De Japanse notenboom kan je met haar grillige takken en warmgele herfsttooi betoveren en ook de amberbomen die aan de linkerzijde van de woning in een statige rij naast elkaar staan, zullen menig voorbijganger laten stilstaan door de vlammende rode en oranje bladeren in de herfst. Hier beleven we de natuur in optima forma. En dat binnenin de stad.

Rust en overzicht

In het ontwerp van de achtertuin waren de monumentale esdoorn en dennenboom een vast gegeven en daar omheen is een spel gecreëerd waar strakke zichtlijnen en bijzondere details elkaar afwisselen. De donkere bestrating met de basalt keien vormt een stoer contrast met de lichte strakke tegels van sfeerbeton. Het zwembad heeft een ondiep plateau waar je ontspannen op kunt zitten en wat tevens de favoriete speelplek van de kinderen is.

Groene tuin, Studio Siebers, Zwembad, Tuindesign, villa

Alle aandacht voor mooie materialen

In de achtertuin is gewerkt met grote vlakken en borders die gevuld zijn met onder meer groenblijvende siergrassen en salie. Dit geeft rust en ritme aan de stadstuin. De hoogglans polyester potten zijn in de voortuin gevuld met groenblijvende rozemarijn en in de achtertuin met een witbloeiende hortensia.

De mooie grote gebaren, het gebruik van stijlvolle materialen: het zijn kenmerken van de ontwerpen van Studio Siebers. De eigenaars zijn zeer tevreden. Zij kunnen echt het hele jaar door genieten van hun beschutte groene tuin.

 Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Kuppers fotografie

__

Meer projecten bekijken van Studio Siebers?