Groene tuin | Block office, the art of living

Groene tuin siert indrukwekkende villa | Block Office

Dit unieke perceel van 12,5 are te midden van groen en charmante onverharde straatjes trok meteen de aandacht van kopers én architecten. De diepte van de grond bood immers een enorm potentieel om het ontwerp vooraan bescheiden te houden, maar de woning maar liefst 28 meter diep te laten doorlopen met dubbele garage, hal, living, eetkamer en keuken, helemaal tot aan het pronkstuk, de en-suite-masterbedroom tussen de bomen. De groene tuin maakt van het plaatje de perfecte setting voor een indrukwekkende villa die eigenlijk iedere vorm kon aannemen die mogelijk was.

Bank: Sur & Plus Design. Meubels: Wood And Steel Design. Audio & Video: Cinedream. Bank (levering): Opuz Home Architecturaal Wonen. Schilderwerk: Schilderwerken Dominique Dupont. E-Installatie: Elektro Maes. Interieurbedrijf: Schoeffaerts. Interieurbedrijf: Abitare (advies en decoratie).

Parketvloer: Busschaert Parket. Glas: Building Glass. 

Groene tuin | Block office, the art of living

Interieurbedrijf: Schoeffaerts. W-Installatie: Dima Eco-Technics. Raamdecoratie: J. Goelen Raamdecoratie.

Altijd verbonden met gezin en tuin

“Door het openplangelijkvloers en de vide is er, als we aan het koken zijn, connectie met de living of de mezzanine waar de kinderen aan het spelen zijn én met de eetkamer, als de kinderen hun huiswerk maken”, leggen de bewoners uit. Boven de eettafel valt meteen de grote hanglamp met ringen op, die vanuit elke leefruimte en de verdieping zichtbaar is en ’s avonds in z’n eentje het hele huis van sfeervol licht kan voorzien. Overal is er connectie met de omgeving. De enorme ramen naar het terras werden aangevuld met de al even grote lichtstraten van de vide ter hoogte van de eerste verdieping. De zonnewering daar bleek een uitdaging en werd voorzien van een exclusief Panovista-hoekscherm dat zonder hoekgeleiding in zijn geheel netjes open en dicht schuift en brede profielen vermijdt.

Buitenschrijnwerk (buitenramen): Ramenconstructie Corswarem. Tuinmeubelen: Decomundo. Schrijnwerken: Brava.

Groene tuin | Block office, the art of living

Architect: Block Office

Een vakantiegevoel in eigen huis

“Wij hadden eerst het klassieke idee van een woon- en eetruimte beneden en de slaapkamers boven”, vertellen de bewoners. Maar de Block Office-architecten, die meteen het potentieel inzagen van het diepe perceel, stelden meteen voor om de masterbedroom en een en-suitebadkamer achteraan, te midden van de groene tuin, te tekenen, om een uniek vakantiegevoel in eigen huis te creëren. Zo kwam een deel dat voor de eerste verdieping voorzien was naar beneden, wat resulteerde in een bouwdiepte van maar liefst 28 meter. Het vakantiegevoel in de slaapkamer werd extra benadrukt door ze te ontwerpen als een hotelkamer, met een badkamer en een dressing.

Tekst: Gebaseerd op een tekst Amaury De Meulder, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer zien van Block Office?