Slider_Landelijke-woning_Dries-Bonamie4
Slider_Landelijke-woning_Dries-Bonamie3
Slider_Landelijke-woning_Dries-Bonamie1
Slider_Landelijke-woning_Dries-Bonamie2
Slider_Landelijke-woning_Dries-Bonamie5
previous arrow
next arrow

Gracieuze landelijke woning | Dries Bonamie

Op de plek waar nu deze landelijke woning staat, in de polders ten oosten van Knokke en op een boogscheut van Nederland, bevonden zich ooit herberg De Vrede en een hoeve. Herberg De Vrede ontleende haar naam aan het Verdrag Van Fontainbleau, waarbij de Fransen de grenzen met Nederland vastlegden in 1785. Het ontbreekt de plek zeker niet aan geschiedenis. De eigenaars namen Dries Bonamie van het gelijknamige architectuurbureau in de arm om de bestaande gebouwenvolumes her in te delen en om te vormen tot een rustgevende, aangename en hedendaagse woonst, met respect voor de ziel van de plek en de omgeving. Het resultaat is een gracieuze landelijke woning die tot in de detail strak is afgewerkt.

Deurbeslag: Dauby NV.

Landelijke woning, Dries Bonamie, the art of living

Interieurbouw en binnendeuren: Meubelmakerij De Smet BV.

 

Herbestemming

Het woongedeelte van deze landelijke woning werd, net zoals de overige bijgebouwen, volledig in nieuwbouw opgetrokken met gebruik van oude materialen en waarbij het volume van de twee bestaande loodsen herbestemd werd: de ene als binnenzwembad en wellnessruimte met aanpalende paardenstallen, de andere als garage. De hal van de woning is bevloerd met ‘Noir de Basècles’ natuursteendallen en geeft toegang tot het keldergedeelte waar zich een wasruimte en een riante wijnkelder bevinden, deze laatste achter een glazen deur in zwartstalen frame.

Landelijke woning, Dries Bonamie, the art of living

Parketvloer: Corvelyn. Meubelair: LF Selection.

Landelijke woning, Dries Bonamie, the art of living

Landelijke woning, Dries Bonamie, the art of living

Badkamerkranen: VOLA. W-installatie: Gebr. Reubens BVBA. Beeld en Geluid: Verfaillie-Bauwens BVBA.

 

Warme sfeer

Reeds van bij het binnenkomen van deze landelijke woning word je verwelkomd door de luchtige hal die rust en eenvoud uitstraalt. De glazen deur rechts geeft toegang tot de leefkeuken, de linker deur tot het salon waar de oude moerbalken aan het plafond de toon zetten. De wanden van deze zitruimte zijn voorzien van een lambrisering in natuurlijke eik. Waar geen hout gebruikt is, werden de muren wit gehouden.

Landelijke woning, Dries Bonamie, the art of living

Landelijke woning, Dries Bonamie, the art of living

Aluminium kozijnen en schuiframen zwembad: FMP+. Zwembad: OTEC Pools. Vloertegels: BVBA Vloeren Franssens.

Beeld en geluid: Verfaillie-Bauwens BVBA. Aluminium schuiframen (merk): Sky-Frame.

 

Eenvoud

De eenvoud in het materiaalgebruik zorgt hier voor een rustgevende harmonie. In de leefruimtes wisselen ramen in boogvorm af met strakkere uitvoeringen in zwartstalen frame. De zichten op het omliggende weide- en polderlandschap en het bijgebouw met binnenzwembad zijn rustgevend en indrukwekkend. Naast de leefruimte bevindt zich een bureauruimte die op haar beurt toegang geeft tot de eetplaats.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: German Bourgeat

_____
Wil je meer projecten zien van Dries BONAMIE bvba?