thuis wellness, alpha industries, spa, ontspanning, exclusief, luxe, wellness

  • Alpha Industries
  • Stadsheide 27
  • B-3500 Hasselt

Godin in de thuis wellness | Alpha Industries

De voorliefde voor de Griekse mythologie wordt al verraden in de naam van het bedrijf Alpha Industries. Voor de nieuwste sauna zijn ze niet afgeweken van deze thematiek. Het nieuwste item verwijst naar Venus, de Romeinse godin van de liefde. Zij was oorspronkelijk een oud-Italische vegetatiegodin, beschermster van tuinen en wijngaarden. Ze is altijd weergegeven als een moederfiguur, een vrouw met rondingen die sierlijk door het leven schrijdt. Deze elementen zijn meegenomen in het ontwerp voor een nieuwe sauna in de wereld van thuis wellness: de Venus Sauna.

Eyecatcher

De zijwanden van de Venus zijn opgebouwd uit natuursteen en de achterwand is massief cederhout. Dit materiaal is met de hand bewerkt en geschuurd tot hij een uniek driedimensionaal effect kreeg. De gepolijste kei in het midden is een echte eyecatcher en geeft je het gevoel dat je in hogere sferen bent beland. De indrukwekkende sterrenhemel in het plafond en de ingebouwde LED-strips versterken deze sfeer. Omdat de LED-stript in iedere gewenste kleur aanpasbaar zijn, kan je deze sauna nog meer eigen maken voor een ultieme thuis wellness.

thuis wellness, alpha industries, spa, ontspanning, exclusief, luxe, wellness

Warmtecapaciteit

De zijwanden zijn vervaardigd uit natuursteen Glacier. Het plafond en de banken zijn vervaardigd uit het houtsoort ayous. Ayous is een bijzonder stabiele en goed bewerkbare houtsoort en daardoor ideaal voor sauna’s en diverse binnenbetimmeringen. De voorkant is gebouwd uit helder gehard glas inclusief een deur met inox scharnieren. Maar liefst twee saunaovens zorgen voor voldoende warmtecapaciteit, zodat je ook daarop niet hoeft in te leveren als je geniet van je thuis wellness.

Exclusief karakter

De Venus is speciaal ontworpen voor veelvuldig gebruik en heeft een bijzondere uitstraling. De golvende achterwand in combinatie met de gepolijste onyx gletsjer blok in het midden én de wanden in natuursteen geven deze sauna een exclusief karakter. De Venus sauna is genomineerd voor de “German Design Award 2019”. Als het concept van exclusieve sauna’s je aanspreekt, is het interessant om ook de andere ontwerpen van Alpha Industries te bekijken op hun website.

 

Tekst: Alpha Industries
Fotografie: Alpha Industries

 ____

 

 

thuis wellness, alpha industries, spa, ontspanning, exclusief, luxe, wellness

 

 

____

Meer projecten bekijken van Alpha Industries?