Glazen serre, Solarlux, veel daglicht, energiezuinige bouwwijze, serre,

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal

Glazen serre | Solarlux

Vaak bouw je in je leven maar één keer een huis. Natuurlijk wil je dan het optimale wooncomfort creëren. Het huis moet voldoen aan de eisen van deze tijd en veel licht in huis is een vaak terugkerende eis. Dit kun je doen door te kiezen voor grote raampartijen, maar het kan ook op andere manieren. Solarlux laat zien hoe het ook kan. Door een glazen serre te bouwen met vouwdeuren van Solarlux wordt er veel licht binnengelaten en staat het huis in directe verbinding met de omliggende tuin. De vouwdeuren zijn niet alleen terug te vinden in de glazen serre, maar ook in de keuken, slaapkamer en fitnessruimte.

Veelzijdig materiaalgebruik

Deze nieuwbouw woning is zonder meer een blikvanger: de eigenaars hebben verschillende materialen gecombineerd en hun nieuwe huis zo een uniek aanzicht gegeven. De eigenaars hadden enkele wensen voor de nieuwbouwwoning, een glazen serre, een royaal uitzicht op de tuin en het aangrenzende meer. Aan de rand van de nieuwbouwwijk is een huis ontstaan dat bekoort met zijn fantastische ligging aan het meer en de unieke architectuur met serre.

Glazen serre, Solarlux, veel daglicht, energiezuinige bouwwijze, serre,

Veel daglicht

Het hele huis laat aan diverse zijden veel licht binnen. Daarvoor zorgen niet alleen de vele ramen, maar vooral ook de Solarlux vouwwanden in de keuken, de slaapkamer, de fitnessruimte en natuurlijk in de serre. Dat betekent dat de bewoners de puien van meerdere meters breed geheel kunnen openen. Dan kunnen ze genieten van de frisse lucht, een uniek uitzicht en een vrije doorgang naar de tuin.

Glazen serre, Solarlux, veel daglicht, energiezuinige bouwwijze, serre,

Glazen serre

De glazen vouwwanden kunnen eenvoudig worden samengevouwen en opzij geschoven in een smal pakket. Het principe doet een beetje denken aan een harmonica-principe. Deze constructie kenden de opdrachtgevers al uit hun oude huis. In hun nieuwe woning wilden ze dit niet missen. En al helemaal niet in de serre, waardoor de woonkamer en het terras ineen paar tellen één geheel vormen. Met een serre heb je het hele jaar het gevoel in de buitenlucht te leven.

Energiezuinige bouwwijze

Het huis is voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Veel stoken hoeft men niet omdat de serre op het westen ligt. Via het dak, maar ook aan de voorkant krijg je veel zon en warmte naar binnen.  En de uitstekende isolatie zorgt ervoor dat deze warmte ook niet zo snel verloren gaat als het buiten koud is. Zo verliest de serre ook in het donkere jaargetijde zijn behaaglijkheid niet.

Glazen serre, Solarlux, veel daglicht, energiezuinige bouwwijze, serre,

Solarlux

Meer projecten van Solarlux bekijken?