Glazen poolhouse, Metalura, Zwembadoverkapping, glassysteem

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952 CA, Alblasserdam NL

Glazen poolhouse | Metalura

Didier Raman is Salesmanager België bij Metalura: “Als specialist in glassystemen weten we bij Metalura als geen ander welke mogelijkheden er zijn om optimaal van de buitenruimte te genieten; elke dag, in elk seizoen. Bij Metalura staat innovatie centraal. Eigenlijk zijn alle projecten maatwerk, al is het ene project specifieker en complexer dan het andere, bijvoorbeeld toen we het verzoek kregen om een luxe zwembadoverkapping te ontwikkelen voor een bestaand zwembad. Daarvoor hebben we als basis een tuinkamer gebruikt en die doorontwikkeld tot een comfortabel en luxe glazen poolhouse. Een mooi en spraakmakend maatwerkproject.”

Onderscheidend ontwerp

Rob en Lennart Rozendaal maken deel uit van een montageteam bij Metalura dat gespecialiseerd is in de tuinkamerprojecten. Zij hebben het poolhouse opgebouwd. Het ontwerp van dit glazen poolhouse is samen met engineer Dirk de Bruijn van Metalura uitgewerkt. Hij tekende het project uit en liet het produceren. Rob Rozendaal: “Tijdens het voortraject en dan met name het inmeten van het glazen poolhouse, keken we samen naar de mogelijkheden en aandachtspunten. Na de ontwikkeling van de tekeningen en de productie van de materialen in de fabriek van Metalura, konden wij de tuinkamer gaan opbouwen.”

Luxe poolhouse van 22 meter lang

Het glazen poolhouse van ongeveer 22 meter lang en 9,5 meter breed was een van de leukste projecten die beide broers hebben opgebouwd. Rob vervolgt: “Over een bestaand zwembad plaatsten we een glazen tuinkamer met schuifwanden van satijnglas. Hiervoor hadden we ongeveer 15 plaatsingsdagen. Het leggen van de glazen dakplaten deden we met vier collega’s. In een dag legden we ongeveer 150 m2 aan glaspanelen van ongeveer 85 kilo per stuk. Daarna werkten we nog vier dagen met z’n drieën om de bouw af te ronden.”

Lennart Rozendaal: “Dirk de engineer is tijdens de plaatsing regelmatig langs gekomen komen om te zien of alles goed verliep en alles klopte. Dit is prettig werken. Zeker als er veel bij komt kijken. De eigenaar van dit project had meer wensen rondom zijn zwembadproject die zijn door andere partners zijn ingevuld. Daarbij hielden wij de supervisie. We zijn dan niet alleen met onze eigen opdracht bezig, maar kijken ook of de rest rondom het project goed verloopt. Het doel is tenslotte een topproject op te leveren waarover iedereen helemaal tevreden is.”

 

Tekst: Metalura
Fotografie: Metalura

____

 


metalura, logo

 

____

Meer projecten zien van Metalura?