glazen open haard, metalfire, open haard

  • Metalfire
  • Noorwegenstraat 28
  • 9940 Evergem België

Glazen haard | Metalfire

Op de Zeedijk in één van de meest tot de verbeelding sprekende badsteden van België bevindt zich, 7 hoog, dit schitterende duplex appartement met oninneembaar frontaal zeezicht. Het appartement is gesitueerd in een recent gebouw en de eigenaars kochten het casco aan. Voor de inrichting en de afwerking ervan deden ze beroep op interieurarchitecte Wendy Verstrepen uit Brasschaat die reeds tal van high endprojecten in de Antwerpse regio op haar palmares heeft mogen bijschrijven. De interieurarchitecte realiseerde dit project samen met John Verfaillie van VS Interieur. Beiden werkten eerder al samen met de opdrachtgever van dit project. Eén van de bewust grote keuzes voor het interieur was de glazen haard van Metalfire.

Subtiel

Het appartement beslaat ruim 250 vierkante meter en omvat een benedenverdieping met inkomgedeelte, woon- en eetkamer en een mastervleugel met slaapkamer, dressing en badkamer. De bovenverdieping bestaat uit drie slaapkamers voor de kinderen, twee badkamers plus een afzonderlijk toilet en staat in verbinding met beneden via een mezzanine. Deze laatste is afgebakend met een glazen balustrade en biedt eveneens schitterende zeezichten door de immense raampartij die in de hoogte doorloopt over de twee niveaus. In de living is dit prachtige uitzicht gecombineerd met een glazen haard in de living. Hij zit verwerkt in een kastenwand. De achterzijde is zwart gemaakt, zodat de kachel ietwat verscholen ligt. Deze subtiliteit vind je overal terug in het appartement.

glazen open haard, metalfire, open haard

Meer over Metalfire

De Belgische fabrikant Metalfire ontwerpt en produceert sedert enkele jaren hoog-kwalitatieve open en gesloten haarden, en stelt een uniek gamma voor met meer dan 100 verschillende toestellen. Kenmerkend voor de Metalfire-collectie is het inspirerende design welke sinds jaren de gehele markt van haarden beïnvloedt. Anders dan bij andere merken wordt de Metalfire-haard ontworpen vanuit een esthetisch verlangen, een streven naar schoonheid en een voorkeur voor eenheid en rust in de architectuur van de volledige woning en het interieur. Bij het ontwerp van de haarden staat het design en de technologie steeds centraal.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten bekijken van Metalfire?