woonhuis, gietvloer, DRT gietvloer

  • DRT Gietvloeren
  • Vughterstraat 280
  • 5211 GR ‘s-Hertogenbosch

Gietvloer in oude kazerne | DRT Gietvloeren

Een oude militaire kazerne met kleine ramen en omringende gebouwen die natuurlijke lichtinval beperken. In dit Rijksmonument in ’s-Hertogenbosch realiseerde interieurarchitect Rob Neefs toch dit verrassend heldere interieur. Voor de vloer is er gekozen voor een PU Urban Velvet gietvloer van DRT. De uitdaging in deze woning zit in de zwevende betonondervloer. Hierdoor is werking in de vloer mogelijk en daardoor ook scheurvorming. In overleg met DRT is er gekozen voor een extra flexibele Super Base onderlaag. Deze onderlaag is geoptimaliseerd om kleine bewegingen op te vangen. Dit project bewijst dat gietvloeren heel goed gepersonaliseerd kunnen worden!

woonhuis, gietvloer, DRT gietvloer

woonhuis, gietvloer, DRT gietvloer

Scala aan kleuren

De Urban Velvet PU van DRT is uitvoerbaar in een scala aan kleuren. In deze kazerne is bewust gekozen voor een volledig witte vloer. Dit zorgt ervoor dat de geringe lichtinval die er is optimaal gereflecteerd wordt in de ruimte. Daarnaast is er gekozen voor lichte elementen in bamboe. Het samenspel tussen het hout en de kunststof vloer is modern, licht en eigentijds. De interieurarchitect geeft de voorkeur aan het werken met partners uit de regio. Zo is hij ook met DRT in contact gekomen. Het is een langdurige en vruchtbare samenwerking gebleken. DRT bleek erg meedenkend en oplossingsgericht. Door hun expertise is het Rob Neefs gelukt om steeds weer tot de perfect passende oplossing te komen, zowel esthetisch als constructief.

woonhuis, gietvloer, DRT gietvloer

woonhuis, gietvloer, DRT gietvloer

Meer over DRT Gietvloeren

Sinds 1983 is DRT Gietvloeren de specialist op het gebied van betonlook gietvloeren. Innovatie is altijd al één van de speerpunten van het bedrijf geweest. De eerste gietvloer is al in 1987 gelegd en heeft sindsdien zijn toetreden op de designwoonmarkt gemaakt. Ook was DRT de eerste organisatie in de Benelux die een eigen service-, onderhouds- en schadeherstelafdeling heeft. Daarnaast is de organisatie van DRT na al die jaren nog steeds een familiebedrijf dat graag een familiebedrijf wil blijven. Zo zijn de communicatielijnen kort en kan snel worden ingespeeld op veranderingen in de branche, zodat ze altijd voorop blijven lopen met de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Tekst: Marlou Peters Overkamp
Fotografie: Itook

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van DRT Gietvloeren?