gietvloer, DRT Gietvloeren, monumentaal pand

  • DRT Gietvloeren
  • Vughterstraat 280
  • 5211 GR ‘s-Hertogenbosch

Gietvloer als neutrale ondergrond in monumentaal pand | DRT Gietvloeren

In dit monumentale pand in één van de meest karakteristieke wijken in Den Bosch realiseerde interieurarchitect Rob Neefs van NR.79 een totaalconcept. Dit pand, dat voorheen een kantoor huisvestte, is volledig gerenoveerd en weer in zijn oude bestemming als woonhuis teruggebracht. Hierbij is zorgvuldig onderzoek gedaan naar het oorspronkelijke ontwerp van dit monument. De beste manier om recht te doen aan de historie is kiezen voor een onopvallende vloer die fungeert als podium voor alles wat in het huis staat. Rob Neefs heeft daarom gekozen voor een gietvloer van DRT Gietvloeren.

De dankbaarheid van een gietvloer

De wens van de bewoners was om het interieur volledig terug te brengen naar haar oorspronkelijke glorie, met inachtneming van alle moderne wensen van de huidige tijd. Naar oorspronkelijk ontwerp zijn prachtige sierlijsten en lambrisering teruggebracht. Daarnaast is het gehele huis voorzien van moderne domotica. De aanbouw is in originele industriële revolutiestijl opgetrokken. Hierin is een moderne keuken geplaatst en er is bewust gekozen voor een Urban Velvet gietvloer van DRT. Neefs koos voor een gietvloer, omdat die een neutrale en rustige basis vormt waardoor het gehele ontwerp er nog meer uitspringt. Neefs: “Een gietvloer is heel dankbaar, het ondersteund het ontwerp en draagt daarnaast ook bij aan het wooncomfort.” Bij andere vloeropties, zoals hout of tegels, moet je rekening houden met de in het oog springende rasters van de voegen. Daarnaast kan de Urban Velvet vloer van DRT in bijna iedere kleur gemengd worden, zodat hij echt naadloos aansluit op het gehele ontwerp.

Meer over DRT Gietvloeren

Sinds 1983 is DRT Gietvloeren de specialist op het gebied van betonlook gietvloeren. Innovatie is altijd al één van de speerpunten van het bedrijf geweest. De eerste gietvloer is al in 1987 gelegd en heeft sindsdien zijn toetreden op de designwoonmarkt gemaakt. Ook was DRT de eerste organisatie in de Benelux die een eigen service-, onderhouds- en schadeherstelafdeling heeft. Daarnaast is de organisatie van DRT na al die jaren nog steeds een familiebedrijf dat graag een familiebedrijf wil blijven. Zo zijn de communicatielijnen kort en kan snel worden ingespeeld op veranderingen in de branche, zodat ze altijd voorop blijven lopen met de nieuwste trends en ontwikkelingen.

 

Tekst: Marlou Peters Overkamp
Fotografie: Itook

____

____

Meer projecten bekijken van DRT Gietvloeren?