Gevelstenen


Meer over Gevelstenen

Groene of stenen gevel?

Droom jij van een huis met een frisse uitstraling? Dan mag een gevel die helemaal opgeknapt is niet missen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe meer herstelwerkzaamheden er nodig zullen zijn, wacht hier dus niet te lang mee. Onder het begrip gevelwerken vallen veel verschillende werkzaamheden.

Bij deze verschillende werkzaamheden kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan gevelreiniging. Het reinigen van de gevels wordt gedaan om onaangename verkleuring en aantastingen te verhelpen. Het verwijderen van graffiti valt hier bijvoorbeeld onder. Onder gevelreiniging vallen vier verschillende vormen, zandstralen, stroomreinigingen, navelstralen en chemische reiniging. Om erachter te komen welke manier van reiniging het beste is om toe te passen kan een specialist ingeschakeld worden. Naast gevelreiniging kennen we ook gevelrenovatie. Misschien raad je het al, deze manier wordt toegepast om verschillende beschadigingen, zoals kapotte stenen en barsten, te herstellen. Herstel je deze beschadigingen niet op tijd, dan kan het zo zijn dat er vocht binnendringt in huis en dat er veel warmte wordt verloren. Naast gevelreiniging en renovatie kennen we ook nog gevelimpregnatie. Met deze vorm wordt de gevel tegen toekomstig vuil beschermd. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van een laag die water en vuil buiten zal houden. Ben je nu opzoek naar een mooie gevel, dan kan er gekozen worden voor gevelbekleding. Hierbij kan er gekozen worden uit een materiaal, let hierbij niet alleen op het uiterlijk, maar kijk ook naar de mogelijkheden rondom isolatie en het nodige onderhoud. Door de weersomstandigheden kan het zo zijn dat de voegweren beschadigd worden, om deze te herstellen kan de activiteit voegwerken ingeschakeld worden.

Heb je ooit gehoord van een groene gevel, ofwel een muurtuin of verticale tuin? Zo’n groene gevel een is muur die geheel begroeid is met planten, een echte eyecatcher. Kies je voor deze gevel, dan kies je voor veel voordelen. Een van deze voordelen is dat de gevel voor een verkoeld huis zorgt in de zomerperiodes. In de winter gebeurt het tegenovergestelde, dan zal de groene gevel ervoor zorgen dat de warmte binnen wordt gehouden. Naast deze twee voordelen zal deze gevel ook zorgen voor geluidsisolatie, voor minder wateroverlast, als muurbescherming, biodiversiteit en een gefilterde lucht. Hoe ideaal is dat!

Om het exterieur helemaal compleet te maken kan er naast de gevel ook gedacht worden aan andere onderdelen die aansluiten bij de buitenkant van de woning. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van hekwerken en poorten, een nieuwe garagedeur of een nieuw dak. Let op de details en maak zo één geheel.

Bij gevelwerken gaat het om kwaliteitswerk en het is verstandig om hiervoor een specialist in te huren. Geniet van een geweldig exterieur en een verzorgde gevel!