elektrische open haard, metalfire, open haard

  • Metalfire
  • Noorwegenstraat 28
  • 9940 Evergem
    België

Gesloten gashaard | Metalfire

De bewoonster van dit huis en haar vriend werken beiden in de naastgelegen zaak mét woonst van haar ouders. Praktische voordelen genoeg dus. Alleen was het een uitdagend pand om er iets mee te doen: smal, diep en met een gelijkvloers dat enkel een kleine hal met gastentoilet, trap en vestiaire toeliet. De achterliggende ruimte van het gelijkvloers wordt immers ingepalmd door de zaak van de ouders. Deze smalle rijwoning werd door Steven van Steven Van Compernol bv omgevormd tot een hippe woning met een uitgesproken loftgevoel, verspreid over twee verdiepingen van elk 56 vierkante meter. Eén van de luxe elementen die aan dit huis zijn toegevoegd is de gesloten gashaard van Metalfire: slim, duurzaam en chic!

Hoogkwalitatief

De Belgische fabrikant Metalfire ontwerpt en produceert sedert enkele jaren hoog-kwalitatieve open en gesloten haarden, en stelt een uniek gamma voor met meer dan 100 verschillende toestellen. Kenmerkend voor de Metalfire-collectie is het inspirerende design. Bij het ontwerp van de haarden staat het design én de technologie steeds centraal. De haarden worden dan ook helemaal ontworpen in een combinatie tussen het strakke design en de technische kenmerken volgens de hedendaagse en toekomstige normen.

Metalfire

Gebruiksgemak

Een voorbeeld van een ontwerp volgens voorgenoemde normen is de gesloten gashaard die ontzettend veel gebruiksgemak met zich meebrengt. Het is een druk op de knop en je kachel staat aan. Je kan heel precies instellen hoe groot je de vlammen wil hebben, de gewenste temperatuur in stellen of te werken met een klokprogramma. In ECOWAVE-stand gaat de vlamhoogte automatisch en afwisselend van hoogste naar laagste stand. Dit geeft een besparing op het gasverbruik van 40% tegenover de vaste hoogste stand.

Voorliefde

Door de voorliefde voor zuivere details, eenvoud in materialen en een strakke vormentaal, brengt Metalfire in de eerste plaats een designproduct, terug te vinden in het uitgebreide standaardgamma en uiteraard in de talloze mogelijkheden in opties en maatwerk. Dit zorgt voor een product dat perfect integreerbaar is in ieder interieur, in iedere wand en in ieder meubel. Dankzij de veelzijdige mogelijkheden in maatwerk, omlijstingen en verlengingen krijgt de haardwand de persoonlijke handtekening van de architect of interieurontwerper, subtiel aansluitend bij het ontwerp van het volledige interieur.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Cafeine

____

___

Meer projecten bekijken van Metalfire?