Luc de Beir
Luc de Beir
Luc de Beir
De Beir
Luc de Beir
Luc de Beir
previous arrow
next arrow
  • Luc de Beir + Architecten
  • Elizabetlaan 125
  • 8300 Knokke-Heist
  • Contact:
  • Tel.: +32 (0)50 – 62 36 10
  • E-mail: info@architecten-debeir.be

Luc de Beir + Architecten | Welkom in mijn huis

Vanuit de achtertuin van deze fantastische woning geniet je optimaal van de zee en de natuur 

Luc de Beir woont samen met zijn vrouw Diane in Knokke. De woning is een prachtig plaatje met een moderne uitstraling. We mochten een kijkje nemen in de woning van Luc…

Het huis van Luc de Beir ligt vlak bij zee, wat je ook voelt als je in de tuin staat. Het schelpenpad leid je naar de voordeur, in de borders vind je diverse grassoorten in combinatie met duinplanten.

De woning zelf is alles behalve compact, maar dit is bewust zo gedaan. Luc en zijn vrouw wilden optimaal gebruik maken van de ruimte zodat ze op verschillende manieren konden experimenteren met perspectieven. Zo is de toegangspoort verplaatst, als je nu de tuin binnen komt rijden, ga je over een ‘slinger pad’ wat het spannend maakt volgens Luc. Diane koos voor organische vormen in de tuin, om er meer leven in te blazen. Het resultaat? Een heerlijk intieme plek om tot rust te komen.

De Stijl

Om de stijl te bepalen heeft het koppel een werkelijk ontdekkingsreis afgelegd. Zo is het decoratieve glaswerk afkomstig uit Tsjechië, de spotverlichting uit Italië en het prachtige gerookte larikshout uit Duitsland. De gehele woning is op maat gemaakt. De stijlen in de woning zijn vooral gebaseerd op een hele bekende kunstroom, de Mondriaanindeling zie je overal terug komen.


Luc de Beir

Luc de Beir


“Het ultieme doel – de perfecte mix tussen functionaliteit en esthetiek – staat altijd voorop, in elke tak van de diverse activiteiten.”

Bekijk hier alle projecten van Luc de Beir!