icoon.be architecten, Icoon.be
icoon.be architecten, Icoon.be
icoon.be architecten, Icoon.be
Icoon.be | Villa aan het kanaal
Icoon.be | Halfopen woning
Icoon.be | Droomwoning
previous arrow
next arrow
  • icoon.be architecten bvba
  • Augustijnslei 67a
  • 2930 Brasschaat

Icoon.be architecten | Wonen in dromen

Een prachtig uitzicht over het water

Frederik de Smet houdt er, net als zijn collega’s bij het architectenbureau Icoon.be architecten in Brasschaat, een duidelijke visie over bouwen op na. Een ontwerp vertrekt bij hem vanuit één gedachte en wordt gedomineerd door eenvoudige, minimalistische vormtaal. Tegelijk zijn de gebouwen die hij neerzet stevig verankerd in het landschap.

Futuristische eyecatcher

Vanuit de living en de keuken kijk je heerlijk weg over het water. De villa beschikt over drie ruime verdiepingen waar je in elke hoek lichtinval vindt. De slaapkamer en badkamer zijn enkel afgeschermd met verschuifbare lamellen. De volledige beglazing aan de ene kant en de ommuring aan de andere kant creëert vrijheid voor de bewoners. In dit eigenaardige ontwerp komen alle elementen samen tot deze moderne woning. De openheid naar de tuin zorgt voor complete rust…

Halfopen woning

Deze woning is net geen open loft concept, maar een prachtige variant daarop. De verschillende ruimtes zijn door de niveauverschillen van elkaar gescheiden. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes worden verrijkt, maar dat er ook sprake is van privacy. Zowel binnen als buiten vind je het open karakter terug wat een open loft concept natuurlijk typeert.

Droomhuis

De bewoners van dit werkelijke droomhuis leverde een document aan met al hun wensen daarin verwerkt. Een van de grootste wensen was om een écht thuis te creëren. Met het document als rode draad, ging Frederik de Smet aan de slag om van de dromen werkelijkheid te maken. Dit resulteerde in deze prachtige droomwoning.

 


Icoon.be

Frederik de Smet


“De woning en de omgeving moeten bij elkaar horen, liefst in elkaar overlopen aan de randen. Dat kan in een landelijke omgeving, maar evengoed in een stedelijke.”

Bekijk hier alle projecten van Icoon.be architecten!