Gaggenau, hét toonaangevende merk op het gebied van luxe keukenapparatuur, keert terug naar Villa Necchi Campiglio voor de Milan Design Week 

Gaggenau BE

Al meer dan drie eeuwen lang heeft Gaggenau exclusieve keukens voorzien van de meest innovatieve en hoogwaardige keukenapparatuur. Met een rijke geschiedenis blijft het bedrijf een pionier op het gebied van technologie en design, trouw aan de visie van Bauhaus. Dit jaar, tijdens de Milan Design Week, presenteert Gaggenau met trots ‘The Elevation of Gravity’. Het belooft een unieke ervaring te worden! 

Villa Necchi Campiglio: een gevoel van thuis 

Milaan is een stad die een belangrijke rol speelt in de wereld van modern design. In deze stad bevindt zich Villa Necchi: een unieke omgeving waar bezoekers worden ondergedompeld in een onvergetelijke, luxe ervaring. De villa belichaamt alles waar modern design voor staat. Tijdens de Milan Design Week is dit dé perfecte setting voor Gaggenau om met trots nieuwe producten en designs tentoon te stellen.  

De toekomst van Gaggenau 

Gaggenau herkent dat privéwoningen een steeds prominentere rol gaan spelen in de toekomst. Het gaat niet langer alleen om het gezinsleven, maar ook om vermaak en gemak. Deze kernwaarden worden steeds belangrijker in onze moderne levensstijl. Gaggenau introduceert daarom hoogwaardige keukenapparatuur die niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische meerwaarde bieden. Met een sterke nadruk op professionaliteit weet Gaggenau op unieke wijze de keukenapparatuur te integreren in het keukenontwerp, zonder concessies te doen aan het functioneren. Hierdoor worden keukens niet langer gezien als een functionele ruimte, maar als ruimte waar koken en samenzijn samenkomen.

De designfilosofie van Gaggenau  

Volgens Sven Baacke, hoofd van design bij Gaggenau, wordt de designfilosofie van het merk het best omschreven als traditioneel avant-garde. Hoewel dit op het eerste gezicht een tegenstelling lijkt, zit deze combinatie al jarenlang verweven in het DNA van Gaggenau. De twee pijlers van traditie en erfgoed enerzijds en avant-garde anderzijds, vormen de drijvende kracht achter Gaggenau’s streven naar tijdloos design. Het resultaat? Een perfecte harmonie tussen esthetiek en professioneel keuken- en kookdesign. 

Bij Gaggenau komen de uitstraling van de keuken en de alledaagse kookervaring samen. Of het nu gaat om het openen van de oven of het aanzetten van een inductieplaat: functionaliteit staat altijd voorop. Met tijdloze ontwerpen en geavanceerde technologie biedt Gaggenau de meest exclusieve keukenapparatuur die alle keukendromen waarmaakt. Een goed voorbeeld is de ‘Essential Induction’, die slechts bestaat uit een stip, een werkplaat en een bedieningsknop. De esthetiek is naar een minimum gebracht om het product zo kalm en integrerend mogelijk te maken, waarbij de functionaliteit van hoge waarde blijft. Dit ontwerp vertegenwoordigt de subtiele luxe waar Gaggenau om bekend staat.  

Editor: Media Team RRO

Datum: 10-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Gaggenau BE