Frederiek Snaet
Frederiek Snaet
Frederiek Snaet
Frederiek Snaet
Frederiek Snaet
Frederiek Snaet
previous arrow
next arrow

Frederiek Snaet

Voor tuinarchitect Frederiek Snaet uit Oosterzele bestaat de kunst van tuinarchitectuur erin om de tuin het verlengstuk van de woning te maken met respect voor de omgeving en de architectuur van de woning. “Het is nooit mijn bedoeling om een tuin rond een woning te creëren. Ik wil het gevoel scheppen alsof de woning neergedaald is in de tuin. De tuin en de woning mogen geen twee aparte entiteiten zijn, maar moeten in perfecte harmonie zijn met elkaar.” Om dat te bereiken kiest Snaet heel vaak voor organische lijnen in combinatie met strakke lijnen. “Zeker bij strakke woningen komt de architectuur dan beter uit.”

Andere kernwoorden van Snaets stijl zijn: eenvoud, respect voor het landschap en onderhoudsvriendelijk. “In plaats van klassieke bloemborders kies ik vaak voor siergrassen in combinatie met een aantal accenten waardoor de bewoners toch de seizoenen kunnen beleven. Bijvoorbeeld een aantal mooie bomen die kunnen bloeien.”

Vooraleer Snaet start met een ontwerp brengt hij een bezoek aan het terrein. “Het is belangrijk dat ik een goed beeld krijg van de noden van de bewoners, de praktische en de esthetische. Pas wanneer ik een goed zicht heb op hun levensstijl, ga ik aan de slag met het beplantings- en verlichtingsplan.”

___

Alle projecten van Frederiek Snaet bekijken?
  • |

 

 

Frederiek Snaet


“Ik doe klassieke en moderne tuinen even graag, zolang het totaalplaatje maar klopt. De tuin moet in harmonie zijn met de architectuur.”

 

___

Contactgegevens:

  • Tuinarchitect Frederiek Snaet
  • Molenstraat 52 c
  • 9860 Balegem (Oosterzele)