Ferrari Timeless Masterpieces | Alec Lavaerts

Ferrari Timeless Masterpieces | Alec Lavaerts

Deze maand gaat er een spectaculaire tentoonstelling in het Enzo Ferrari Museum van start. De exhibitie, ´Timeless Masterpieces´, is gewijd aan de meest elegante creaties van een legendarische constructeur uit Maranello. Het is een indrukwekkende collectie bestaande uit geselecteerde raspaarden uit het impressionante repertorium van het 72 jaar jonge merk.

Design en functionaliteit

Door de geschiedenis heen heeft Ferrari steeds de kunst beheert om het design en de functionaliteit te versmelten tot een gebalanceerd geheel. Vandaar ook de keuze om de 166 Inter uit 1948, Cavallino´s eerste Gran Turismo, als oudste exemplaar van de tentoonstelling te kronen.

Ferrari Timeless Masterpieces | Alec Lavaerts

Inspiratiebron

Uiteraard zit racen sterk geworteld in de genen van Ferrari. Fraaie wedstrijdwagens waaronder de 750 Monza en de 500 TRC reflecteren het efficiënte design uit de jaren 50. Uiteraard mag de legendarische 250 GTO uit 1962, de meest duurste auto in de automobielgeschiedenis, niet ontbreken. De typische designtrend in de jaren 60 leidde tot het ontstaan van bijzonder elegante ontwerpen waaronder de 250 California. Jaren later put men nog steeds inspiratie uit deze fraaie verschijning. Als eerbetoon aan deze auto koos men voor de benaming California bij de voorstelling van Ferrari´s nieuwe roadster in 2008. Ook andere klassiekers uit het rijke verleden inspireren tot de meest fascinerende ontwerpen van de hedendaagse bolides uit Maranello. Neem bijvoorbeeld de hedendaagse GTC4Lusso die heel wat stijlelementen erft van de klassieke vierzitters 330 GT 2+2 en 365 GT 2+2.

___

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?


Alec Lavaerts


Ik houd je graag op de hoogte op het gebied van de snelste auto’s, de mooiste modellen en de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche..
__
Meer blogs van Alec lezen? Bekijk meer!