Ferrari

Ferrari presenteert indrukwekkend duo | Alec Lavaerts

812 Competizione en Competizione A: Ferrari presenteert een indrukwekkend duo gebaseerd op de Superfast. Alsof de Superfast al niet spectaculair genoeg is introduceert Maranello vandaag twee gelimiteerde uitvoeringen van zijn paradepaardje: de 812 Competizione en zijn open evenknie, de 812 Competizione Aperta.

Exclusief

Van buitenaf herken je beide nieuwelingen al van ver. Vooraan onderscheiden ze zich duidelijk van hun stamvader door enkele typische karaktertrekjes op de lange motorkap, een hertekende voorbumper met imposante luchtinlaat als het ontbreken van de achterruit. Die maakt voortaan plaats voor een lichtmetalen koepel met aerodynamische luchtsleuven.

ferrari

Metamorfose

De achterbumper onderging een complete metamorfose, vertoont grote ‘kieuwen’ achter de wielen en een imposante diffuser met dito spoiler. Zoals de benaming het reeds laat vermoeden beschikt de 812 Competizione A over een afneembaar dakpaneel.

V12

Technisch gezien erven beide nieuwelingen de hoogstaande technologie van de 812 Superfast, hetzij in een geëvolueerd stadium. Dat betekent een prestigieuze twaalfcilinder die zomaar even 830 pk ontwikkelt bij 8500 t/min. Het maximale toerental bedraagt 9500 t/min. De zevenbak met dubbele koppeling onderging een evolutie en schakelt daardoor 5% sneller. De onafhankelijke vierwielsturing zorgt voor optimale stabiliteit. Het Side Slip Control systeem van de 7de generatie waakt erover om het titanengeweld zo efficiënt mogelijk aan de grond te zetten. Michelin Cup2R banden zorgen voor optimaal contact met het wegdek.

Ferrari

Tekst: Alec Lavaerts
Fotografie: Ferrari

___

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?


Zoute GP 2019, Alec Lavaerts, evenement, klassieker, 30 jaar bestaan

Alec Lavaerts


Ik houd je graag op de hoogte op het gebied van de snelste auto’s, de mooiste modellen en de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche..
__
Meer blogs van Alec lezen? Bekijk meer!